Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 11 Şubat 2016 - 10:14 Yorum: 0

Yatırımlar Yerinde İncelendi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında hibe desteği ile alet ekipman alan işletmeler, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali SELVİ tarafından yerinde incelendi.

Yatırımlar Yerinde İncelendi

MALATYA - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında hibe desteği ile alet ekipman alan işletmeler, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi tarafından yerinde incelendi.

İlk olarak Dutpınar Gıda Ticaret Sanayi Limited Şirketi işletme tesisini gezip, program kapsamında alınan makineleri inceleyen Selvi, işletmenin çalışma sistemiyle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek “Bakanlığımızın kaynaklarının böyle verimli kullanılması bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Bu işletmemiz Pekmez Fabrikası Kapasite Arttırımı ve Modernizasyon Projesi ile Kaynatma ve Durultma Tankı, Ekstraksiyon Tankı, Kaynatma Kazanı Platformu, Mikronize Keçiboynuzu Değirmeni, Komple 4 Nozullu Dolum Hattı ve Önden Beslemeli Tam Otomatik Shrink Makinasına hibe desteği almıştır. Toplam proje bedeli 983.750 TL olan projeye 491.875 TL hibe desteği verilmiştir. Tüm makinelerimizin tam kapasite ile faaliyette olması, Bakanlık desteklemelerimizin ne kadar verimli kullanıldığının göstergesidir. Böyle temiz ve nezih bir işletmeye emeği geçen başta Tahsin Bey olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Tesisin işletilmesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Dutpınar Gıda Ticaret Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin ÖNER ise, “Sayın Müdürümüzün işletmemizi ziyaret ederek yatırımlarımızı yerinde incelemesi bizleri çok mutlu etmiştir. İşletmemiz 7.000 m2 kapalı alana sahip olup, günlük 18 ton işleme kapasitesine sahiptir. İçerisinde Ülkemizin sayılı firmalarının da olduğu 150 firmaya fason üretim gerçekleştirmekteyiz. Dut, üzüm, harnup (keçi boynuzu), hurma ve andız pekmezinin yanı sıra nar ekşisi sosu üretiyoruz. 40 civarında kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Üretimimizin büyük kısmını iç piyasaya satmakla beraber, Kısmen de Rusya ve Azerbaycan’a ihraç ettiğimiz ürünlerimiz mevcut. Bizim gibi işletmelerin desteklenmesine ve üretime olan katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze ve bize yardımcı olan konu sorumlusu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra İl Müdürü Selvi ve beraberindekiler “Arı Tarım Malatya Konak'tan Tüm Dünya'ya Kayısı Sunuyor” projesi ile hibe desteği alan Arı Kayısı ve Tarım Ürünleri Gıda San.Tic.Paz.Ltd.Şti. tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bu işletmemizin 286.500 TL tutarındaki projesine 143.250 TL hibe desteği verildiğini söyleyen Selvi, “Bu işletmemiz proje kapsamında Işıklı Bant, Boylandırma Makinası, Besleme Bandı, Kükürt Düşürme, Dolum Tartım Cihazı, Kayısı Kesme Makinesi, Kurutma Fırını, Koli Bantlama Makinası, Seçme Masası ve Klasik Yıkama Hattı alarak modernizasyonlarına katkı sağlamışlardır. Malatya Kayısımızın daha modern ortamlarda işlenerek Dünya pazarına sunulması gerekir. Bu işletmemizide çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber