Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 30 Temmuz 2014 - 11:41 Yorum: 0

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor

Bakan Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5, Avrupa tarafında ise 198,5 metreyi bulduğunu söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un 3’üncü boğaz köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kule yüksekliklerinin Asya tarafında 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi bulduğunu söyledi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul trafiğini önemli ölçüde etkileyen ulusal ve uluslararası transit trafiğin İstanbul dışına alınmasını sağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade etti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 2015 yılı sonuna kadar hizmete almak istediklerini, bu kapsamda 3 vardiya halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Elvan, şunları kaydetti:

'Toplam 5 bin 110 personelimiz bu projeyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirmek, ülkemize kazandırmak için çalışıyor. Personelimizin üstün gayretleri ile takvimimizin önünde yer alıyoruz. Kazı işlerini şimdiden tamamladık. Kulelerimiz de hızla yükseliyor. Bugün itibariyle kule yükseklikleri Asya tarafından 195,5 metreyi, Avrupa tarafında 198,5 metreyi buldu. Tamamlandığında ise 321 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. İstanbul’un yeni silüeti Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile şekillenecek.'

Marmaray'la entegre olacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün özellikle demiryolu ayağının da büyük öneme sahip olduğuna işaret eden Elvan, 'Köprüden geçecek demiryolu ile Edirne'den İzmit'e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılabilecek. Bu sayede de Marmara ve İstanbul’un kuzeyinde oluşacak yeni ticari alanla, tüm bölge ekonomik açıdan canlanacak. Bu raylı sistem, Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilerek Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanını da birbirine bağlayacak' dedi.

ETİKETLER: Yavuz , Sultan , Selim , Köprüsü , hızla , yükseliyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber