Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Eylül 2014 - 12:18 Yorum: 0

Yaylacılarda "kurbanlık" hareketliliği

Hayvanlarını otlatmak amacıyla zengin bitki örtüsüne sahip Karadeniz yaylalarına çıkan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını satmaya başladı

Yaylacılarda 'kurbanlık' hareketliliği

ORDU (AA) - Hayvanlarını otlatmak amacıyla zengin bitki örtüsüne sahip Karadeniz yaylalarına çıkan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını satmaya başladı. 

Mayıs ayında yaylaya çıkan hayvan yetiştiricileri, yaklaşık 5 aydır yaylanın yemyeşil çimenlerinde ve uçsuz bucaksız ormanlarında otlattıkları hayvanlarını Kurban Bayramı'na kadar satmayı hedefliyor.

Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'nda hayvanlarını otlatan Dursun Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 aydır yaylada otlattıkları hayvanlarını Kurban Bayramı'nın gelmesiyle satışa sunduğunu söyledi. 

Kurban Bayramı'ndan umutlu olduğunu anlatan Çoban, küçükbaş hayvanlarını 500 ila 700 lira arasında, büyükbaş hayvanlarını ise 3 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sundu. 

Henüz vatandaşların yaylaya kurbanlık almak için çıkmadığını ifade eden Çoban, genellikle son bir hafta kala kurbanlıkların satışının arttığını söyledi. 

Yaklaşık 500 koyunu bulunduğunu ifade eden Çoban, geçen yıllarda ithal hayvan nedeniyle umduklarını bulamadıklarını kaydederek, "İnşallah bu yıl koyunlarımızın bir miktarını satarız. Yaylada otlayan koyunların eti her zaman daha lezzetli oluyor. Bunu bilen vatandaşlar yaylaya çıkıyor" dedi.

Kemal Tıraşoğlu ise "Benim 150 koyunum var. Bir kısmını satacağım. Burada hayvanlarımızı yem kullanmadan doğal ortamda besliyoruz. Doğal ortamın zorlukları oluyor, yaylanın soğuğunda, rüzgarında bu hayvanları otlatıyoruz. Kurban Bayramı'nı iyi geçirip emeğimizin karşılığını almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber