Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Ekim 2014 - 14:03 Yorum: 0

Yaylada 3 günlük zorlu kurtarma operasyonu

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki bir yaylada, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan biri çocuk 4 kişilik ailenin, AFAD ve RİKE, UMKE ve jandarma ekiplerinin 3 günlük tehlikeli ve zorlu yolculuğu sonrası kurtarıldığı ortaya çıktı

Yaylada 3 günlük zorlu kurtarma operasyonu

RİZE (AA) - Ardeşen ilçesindeki bir yaylada yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan biri çocuk 4 kişilik ailenin, ekiplerin 3 günlük zorlu ve tehlikeli yolculuğu sonucu kurtarıldığı ortaya çıktı.

Yaz aylarında ilçenin Balıklı Yaylası'nda oturan Birol, tansiyon hastası olan eşi Aliye, oğlu Bayram ve 11 yaşındaki torunu Eren Biberoğlu, havaların soğuması sebebiyle daha alçak kesimdeki evlerine dönmeyi planlamalarına rağmen erken gelen kar yağışının mağduru oldu.

Beklemedikleri bir anda aniden bastıran kar yağışının yolları kapaması sebebiyle yaylada mahsur kalan Biberoğlu ailesi, cep telefonuyla durumu yakınlarına haber vererek yardım istedi.

Biberoğlu ailesinin yakınları da olayı jandarmaya bildirince yaylada mahsur kalan ailenin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede, jandarmanın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE),  Rize Off-Road Rescue Kurtarma Kulübü ile Ardeşen Offroad Kulubü ekipleri, iş makinesi desteğinde harekete geçti.

Biberoğlu ailesine ulaşmak için Ardeşen ilçe merkezinden yola çıkan ekipler,  bir süre karla kaplı yolları iş makinesi ile temizleyerek ilerledi.

Bu yolu da ancak arazili araçlar ve off-road araçlarıyla gidebilen görevliler, kar kalınlığının fazlalaşması ve araçların ilerlemekte güçlük çekmesi üzerine yollarına yaya olarak devam etmek zorunda kaldı.

Soğuk havaya rağmen Biberoğlu ailesine ulaşmak için yola devam eden ekipler, havanın kararması üzerine yol üzerindeki bir şantiyede kuzineyi yakıp bir süre ısınarak dinlendikten sonra havanın aydınlanmasıyla yeniden yola çıktı.

Karla kaplı ve çevresi uçurum olan yollardan yaya olarak güçlükle ilerleyen ekipler, zorlu bir yolculuğun ardından Balıklı Yaylası'na ulaşabildi. 

Yaylada Biberoğlu ailesine ulaşan ekipteki sağlık görevlileri önce bu kişilerin sağlık durumunu kontrol etti.

Biberoğlu ailesinin yürümesine engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olmaması üzerine, 4 kişilik aileyi yanlarına alan ekipler geldikleri yoldan yine yaya olarak saatlerce yürüyerek araçlarının bulunduğu mevkiye geldi.

- 3 günlük kurtarma operasyonu

Ekipler daha sonra araçlarına aldıkları Biberoğlu ailesini, yaklaşık 3 gün süren bir mücadeleyle kurtarmayı başardı.

Kurtarılanlardan Birol Biberoğlu, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı yaylada mahsur kaldıklarını belirterek, kar yağışının bu kadar uzun süreceğini tahmin etmediklerini söyledi.

Sabah çok kar yağdığını görünce yardım istediklerini dile getiren Biberoğlu, "Allah devletimizden razı olsun. Üç gün boyunca devletimiz bize ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Ekipler gelmeseydi yayladan inemezdik. Bize destek olan ve yardımını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kurtarılan 4 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber