Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 12:38 Yorum: 0

Yaylada kaybolan çoban, donmak üzereyken kurtarıldı

Artvin'nin Borçka ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle yolunu kaybeden çoban, AFAD ve jandarma ekiplerince donmak üzereyken kurtarıldı

Yaylada kaybolan çoban, donmak üzereyken kurtarıldı

ARTVİN (AA) -  Borçka ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle yaylada yolunu kaybeden çoban, İl Afet ve Acil Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekiplerince donmak üzereyken kurtarıldı.

İlçenin Aralık köyüne bağlı 2 bin 800 rakımlı yaylada çobanlık yapan Şevket Çelik (64), kar yağışının etkili olması üzerine kamyonetiyle köye dönmek için yola çıktı.

Bir süre sonra aracı arıza yapan Çelik, yolda mahsur kaldı. Kamyonetini bırakarak yaya olarak köye dönmek isteyen Çelik, kar yağışı ve tipi nedeniyle kaybolunca cep telefonuyla aradığı jandarmadan yardım istedi.

Jandarma ekipleri ile AFAD görevlileri, ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki bir alanda kaybolduğu anlaşılan Çelik'i kurtarmak için araçlarıyla harekete geçti.

Borçka ilçesinin Karagöl mevkisine kadar ilerleyen ekipler, kar yağışı yüzünden ilerleyemeyince köylülerin de yardımıyla yaya olarak Çelik'e ulaşmak için yoluna devam etti.

Ekipler, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından bir kayanın yanında donmak üzere olan Çelik'i bularak Barçka ilçesine getirdi.

Hastanede tedavi altına alınan Çelik'in  buradaki işlemleri sürüyor.

- "Donmamak için sürekli hareket ettim"

AA muhabirine açıklama yapan Çelik, yaylada 100 büyükbaş hayvanına bakarak ailesinin geçimini sağladığını anlattı.

Akşam saatlerinde aniden etkili olan kar yağışı nedeniyle araca binerek köye inmeye çalıştığını dile getiren Çelik, "Yaklaşık 4 kilometre yol aldıktan sonra aracım arıza yaptı ve yolda kaldım. Bir süre yaya olarak gittikten sonra sis ve kar yağışı nedeniyle görüş mesafem kapanınca kayboldum ve bir daha araç yoluna ulaşamadım. Bunun üzerine jandarma ile köylülerden cep telefonumla arayarak yardım istedim" diye konuştu.

Çelik, donmamak için sürekli bulunduğu bölgede hareket ederek, gezinmeye çalıştığını anlatarak, "Sürekli telefonumdan ailem ve yakınlarım beni arayarak konuşturuyordu. Sonra AFAD ekipleri bana ulaşarak hayatımı kurtardı. Allah devletimizden razı olsun. Bütün imkanlarını beni kurtarmak için seferber etti. Herkese çok teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber