Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Ekim 2017 - 10:58 Yorum: 0

Yaylada okçuluk kursu

Kütahya'nın Simav Gölcük Yörük Yaylası'nda, okçuluğa meraklı kişilere ücretsiz kurs veriliyor.

Yaylada okçuluk kursu

Kütahya'nın Simav Gölcük Yörük Yaylası'nda, okçuluğa meraklı kişilere ücretsiz kurs veriliyor.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2'inci sınıf öğrencisi Talu Berkay Demir (22) tarafından, okçuluğa meraklı olan ailelere ücretsiz okçuluk kursu veriliyor. Talu Berkay Demir, spor okçuluğunun amacının, spesifik bir hedefi vurmak olduğunu ifade etti. Demir, "Geleneksel okçuluk dini açıdan farklı bir yerde görülür. Atış sırasında dahi "Ya Hak" zikrinin çekilmesi okçuluğun bir geleneğidir. Günümüzde önemi yeniden hatırlanan geleneksel okçuluğumuz artık bir spor haline getirilerek, bu tarihi değer koruma altına alındı. Hafta sonu kurs almak isteyen ailelere Gölcük Yörük yaylasında kurs veriyorum. Bu gün, bölüm arkadaşım Mustafa Kapan ile çalıştık, Manisa'nın Demirci ilçesinden gelen Adem ve Aysel Yıldırım çiftine verdiğim geleneksel okçuluk kursunda, yay, ok ve zihgir hakkında bilgilendirdim. Yıldırım çifti defalarca yay gerip, ok attı. Meraklı aileleri de geleneksel okçuluk sporuyla tanıştırdım" dedi.

Manisa'nın Demirci ilçesinden Gölcük Yörük yaylasına gelen Adem Yıldırım (37) ve eşi Aysel Yıldırım (29), Çocuklarına da geleneksel okçuluk kursu aldıracaklarını, bunun için önce kendilerinin öğrendiklerini belirttiler. Yıldırım çifti, bu sporu çok sevdiklerini, okçuluk kursuna katılmak için hafta sonunu iple çektiklerini söylediler.

DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi ve geleneksel okçuluk sporcusu Talu Berkay Demir, acemi okçuların "Kepaze" denilen yay ile ok atmadan, kiriş çekmelerini, yay çekiş alışkanlığı kazanarak kaslarını geliştirmelerini, sağ elin parmaklarını korumak amacıyla da, kirişin tutulan yerine bez sarmalarını tavsiye etti. Günde en az 50 kez yapılacak kiriş çekişlerinin 500 çekişe kadar çıkması gerektiğini, aceleci davranmadan, kaslarını yormadan çalışılması gerektiğini belirtti. (MEİ-EFE)

Yaylada okçuluk kursu

Yaylada okçuluk kursu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber