Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

Yayladağı'nda KKKA semineri

 HATAY (AA) - Yayladağı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendiDr. Muhsin Bal ve Ebe Nedime Işık Şerifoğlu...

Yayladağı'nda KKKA semineri

 HATAY (AA) - Yayladağı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi

Dr. Muhsin Bal ve Ebe Nedime Işık Şerifoğlu tarafından, muhtarlar, din görevlileri ve öğrencilere yönelik seminerde, kene ısırmaları, yapışan kenenin çıkarılması konusunda slyat eşliğinde bilgi verildi. 

Doktor Muhsin Bal, KKKA hastalığının hayvanlardan keneler yoluyla insana bulaşan mikrobik bir hastalık olduğunu söyledi.

Kenelerin genelde hayvancılığın yapıldığı yerlerde, ormanlarda olduğunu belirten Bal, "Kene riskinin olduğu yerde bulunanlar sık sık vücutlarını kontrol etmeli. Hastalık kenelerin kan emmesi yoluyla bulaşır. Evcil hayvanlarda bulunan kenelerin çıplak elle alınmaması ve bunları çıplak elle patlatılmaması gerekir" dedi.  

Bu hastalığın öldürücü etkisinin olduğunu kaydeden Bal, kene ısırığına maruz kalan kişilerin en kısa zamanda sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber