Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 10:43 Yorum: 0

Yazar Mehmet Memdoğlu: "Biz İnsanı Kazanabilirsek PKK Diye Bir Terör Örgütü Kalmaz"

Son günlerde artan şiddet olaylarının ve PKK'nın gelişiminin değerlendirildiği İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Dost Meclisi Konferansı'nda konuşan...

Yazar Mehmet Memdoğlu: 'Biz İnsanı Kazanabilirsek PKK Diye Bir Terör Örgütü Kalmaz'

Son günlerde artan şiddet olaylarının ve PKK'nın gelişiminin değerlendirildiği İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Dost Meclisi Konferansı'nda konuşan yazar Mehmet Memdoğlu, örgütün faaliyetlerini değerlendirdi. Emniyet kökenli eski bir memur olan Memdoğlu, PKK'nın sürekli kendini yenileyebilen bir örgüt olduğunu ve bunun da sebebinin PKK'nın beslendiği kaynakların kurutulamaması olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 35 yıldır yürütülen PKK ile mücadelede yabancı ülkelerin örgüte destek olarak bu mücadeleye ket vurduğunu aktaran Mehmet Memdoğlu, PKK'nın medya ayağının da çok güçlü olduğunu belirtti. "Bu işe başlarken PKK daktilo ile yazdığı teksir kâğıtlarıyla propagandaya başlayan bir terör örgütü. Bugün kendi elinde kontrol ettiği 6 tane televizyon, 1 tane de radyo ile dünya bazında yayın yapıyor. Bunların hepsi de Avrupa'dan yayın organları" diyen Memdoğlu, PKK'nın yabancı ülkelerden destek aldığını söyledi. PKK'nın Avrupa'daki lobi faaliyetlerinin kuvvetli olduğunu ifade eden Memdoğlu, "Avrupa devletlerinin PKK'ya ciddi bir finansal desteği var" şeklinde konuştu.

1995'ten sonra PKK'nın medyadaki gelişiminin çok hızlı bir seyir gösterdiğini ifade eden Memdoğlu, örgütün ilk televizyonu olan MedTv'nin İngitere'de yayın hayatına geçtiğini vurguladı. Yine 1999 yılında yayın hayatına başlayan Medya Tv'nin Fransa'dan yayın yaptığını söyleyen Memdoğlu, RojTv adındaki yayın kanalının Danimarka'dan yayın yaptığını aktardı. Diplomatik baskılar sonucu kanalların yayın hayatına son verildiğini ifade eden Memdoğlu, halen dış kaynaklı yayınlara devam edildiğini söyledi. "Ülkemiz için bir ur olan PKK'nın hâlihazırda 6 televizyon, 3 tane ciddi yayın yapabilen gazetesi var" diyen Memdoğlu, "Terör örgütleriyle mücadele edilirken örgütün kullandığı her türlü argümana karşı mücadele vermek zorundayız" şeklinde konuştu.

Memdoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim mücadelenin yanında bizim ülke olarak sosyal politikalar içeren PKK'nın kullandığı argümanları yok edebilecek şeyler yapmamız gerek. PKK'nın yıllardır uyuşturucu ticaretinden, ayrıca insan kaçakçılığı üzerinden ülkemiz içerisinde kaçak sigaraların tamamının geliri PKK'ya gidiyor, silah kaçakçılığı insanlardan para topluyor. Bütün bunlar PKK'nın bu kadar geniş bir medya ağını kontrol etmesine yeterli mi, tabii ki değil. Bu manada en büyük destek Avrupa ülkelerinden gelmektedir. Bugün Avrupa ülkelerinin başkenti konumundaki Belçika'nın başkentinde 24 saat radyo yayını yapabilen bir PKK. Batı bunu bile bile bunun üzerine gitmiyor. Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasını Batı istemiyor. Bizim bu kaynakları kurutmamız lazım. Bunun faktöründe insan var. Eğer biz insanı kazanabilirsek PKK diye bir terör örgütü kalmaz. Bizim bu manadaki mücadelemiz insanı kazanmak olduğu sürece PKK ülkemizi bölme konusunda muvaffak olamayacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber