Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Mayıs 2017 - 10:43 Yorum: 0

Yazar Nafi Çağlar, Sultangazi’de kitapseverlerle buluştu

Yazar Nafi Çağlar, Sultangazi'de düzenlenen imza töreninde kitapseverlerle buluştu.

Yazar Nafi Çağlar, Sultangazi’de kitapseverlerle buluştu

Yazar Nafi Çağlar, Sultangazi'de düzenlenen imza töreninde kitapseverlerle buluştu. Kızık Boyu kitabıyla okuyucularla bir araya gelen Çağlar, hem kitabını anlattı hem de bol bol imza dağıttı.

Sultangazi Belediyesi ev sahipliğinde yazar Nafi Çağlar'ın Türkiye Kızıklarını konu alan Kızık Boyu kitabının ikinci cildi için imza töreni gerçekleştirildi. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törene Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan, hem coğrafya öğretmeni hem de yazar olan Nafi Çağlar ve çok sayıda kitap tutkunu katıldı. Çağlar, törende bol bol imza dağıtırken kitapla ilgili okuyucularından gelen soruları da yanıtladı. Özenle hazırlanmış 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Oğuzların 24 boyu arasında yer alan Kızık Boyu hakkında okuyuculara detaylı bir şekilde bilgi veriliyor. Kızık Boyu hakkında bir başucu kitabı olması öngörülen kitapta Türkiye'de Kızıkların yaşadığı şehirler hakkında birçok bilgi gün yüzüne çıkarılırken bölgelerin fotoğrafları da yer aldı.

"Türkiye'deki Kızıkların bir başvuru kitabı olsun, ana kaynak oluşsun istedik"

Tarihe olan büyük tutkusunun birçok kitap kaleme almasında etkili olduğunu ifade eden hem Coğrafya Öğretmeni hem de yazar olan Nafi Çağlar, "24 Oğuz boyu çok geniş bir çalışma olduğu için Kızık Boyu'nu ele aldık. Daha çok alan çalışması ve Kızık Boylarının birbirleriyle benzerliklerini bu şekilde anlattık tam 20 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Türkiye genelindeki Kızıkları ele alarak ikinci cildini çıkardık. Buradaki amacımız şu; Türkiye'deki Kızıkların bir başvuru kitabı olsun, bir başyapıt ana kaynak oluşsun istedik. Diğer 24 Oğuz Boyu'na örnek bir çalışma olsun istedik. Bu benim ikinci cildim üçüncü cildin çalışmasına hemen başladık. Kültür olarak farklılıkları, benzerliklerini ele alıyoruz. Bütün bu çalışmaları da bir gezi yazısı türünde kitaba koyduk. Tarihe meraklı insanların farklı bir tarzda eline alıp da akıcı bir şekilde okuyacağı bir kitap şeklidir" diye konuştu.

" Ben amacıma ulaştığımı düşünüyorum"

Kızıklar ile ilgili coğrafi birçok ayrıntıyı okuyucularla paylaştığını ifade eden ve kitabın Kızıkların yaşadıkları bölgeler hakkında okuyucuya görmüşçesine bilgi verdiğini belirten öğretmen yazar Çağlar, "İnsanların bulunduğu yerden gördüğü manzaraları size tasvir ediyor, doğal betimleme yapıyor, o köye çıktığınız zaman kuzeye, güneye, doğuya ve batıya baktığınız zaman insanın içi açılıyor, doğal olarak insanlar akıcı diyor, bu noktada ben amacıma ulaştığımı düşünüyorum" dedi.

Yazar Nafi Çağlar, Kızık Boyları ile ilgili kitabının üçüncü cildinin çalışmalarına da başladığına ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber