Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 16 Nisan 2014 - 12:43 Yorum: 0

Yazdığı mektupla hem kendisi hem de 6 kız okullu oldu

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyünde 4. sınıfı okuduktan sonra ailesi tarafından okula gönderilmeyen 12 yaşındaki Özlem Bağcı, okul müdürüne yazdığı ihbar mektubuyla kendisinin ve köydeki 6 kızın kaderini değiştirdi

Yazdığı mektupla hem kendisi hem de 6 kız okullu oldu

BİTLİS (AA) - YUNUS OKUR - İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyünde 4. sınıfı okuduktan sonra ailesi tarafından okula gönderilmeyen 12 yaşındaki Özlem Bağcı, okul müdürüne yazdığı ihbar mektubuyla kendisinin ve köydeki 6 kızın kaderini değiştirdi.

Döküktaş köyünde ilkokulu okuduktan sonra ailesi tarafından okula gönderilmeyen Özlem Bağcı, "okumak istediğini fakat ailesinin okumasına izin vermediğini" anlatan bir mektup yazarak, köy öğretmeni aracılığıyla 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Muhtullah Bingöl'e gönderdi.

Mektubu alan okul müdürü Bingöl, öğretmenlerden oluşan ikna ekibiyle köye giderek aileyle görüştü. Yapılan görüşmeler ve uzun süren uğraşlar sonrası aileyi ikna eden öğretmenler, küçük Özlem'i okula kaydettirdi.

 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitimine kaldığı yerden devam eden Özlem'in, ailesini ikna ettiğini öğrenen köydeki 6 kız çocuğu, bu kez kendileri için yardım istedi.

Özlem Bağcı'nın, köylerinde halen 6 kız çocuğunun aileleri tarafından okula gönderilmediğini öğretmenlerine haber vermesi üzerine yeniden Döküktaş köyüne giden ikna ekibi, çocuklarını okula göndermeyen ailelerle tek tek görüşerek 6 kızın kaydını yaptırdı.

Yazdığı mektupla eğitime kazandırılan ve 6 arkadaşının da okula devam etmesini sağlayan Bağcı, derslerinde gösterdiği başarıyla kısa sürede okulun en çalışkan öğrencilerinden biri oldu.

Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok istediğini ancak ailesinin buna müsaade etmediğini belirterek, okul özleminin sona ermesi için yazdığı mektubu köy öğretmeni aracılığıyla okul müdürü Bingöl'e ulaştırdığını söyledi.

Ailesinin ikna edilerek okula kaydının yapılmasının ardından köyde okula gönderilmeyen 6 arkadaşının da kendisinden yardım istediğini belirten Bağcı, arkadaşlarının da ikna edilmesiyle kendisiyle beraber 6 öğrencinin de kaderini değiştirdiğini ifade etti.

Yeniden okula devam etmenin mutluluğunu yaşadığına değinen Bağcı, şöyle konuştu:

"Yazdığım mektubu gizlice köyümüzdeki öğretmene verdim ve 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Muhtullah Bingöl'e ulaştırmasını istedim. Mektubu okuyan Bingöl de kısa süre sonra okuldaki öğretmenlerle köyümüze gelip ailemi ikna etmeye çalıştılar. Annem biraz zorluk çıkardı ama öğretmenler, 'sen kızının senin yaşadığın zorlukları yaşamasını ister misin?' diyip ikna ettiler. Hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. Ailemi ikna edip beni okula kazandıran öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı kim bilir şimdi ne haldeydim? Bende artık okuyorum ve hayallerimi gerçekleştirebilirim."

Bağcı, en büyük hayalinin doktor olmak olduğunu bildirerek, "Köyümüzde çoğu kişi hasta ve kimse doktora gidemiyor. Ben de bunun için doktor olmaya karar verdim. Köye gidip bütün hastaları tedavi edeceğim" dedi.

Okul müdürü Bingöl ise okula kazandırdıkları Bağcı'nın azmi ve çalışkanlığıyla okulda örnek bir öğrenci olduğunu bildirerek, küçük Özlem'in okuldaki en başarılı öğrencilerden biri olduğunu dile getirdi.

Özlem Bağcı'nın matematik dersindeki başarısından dolayı öğretmeni tarafından "matematik prensesi" seçildiğine işaret eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Özlem, oldukça başarılı ve azimli bir öğrencimiz. Bu öğrencimizi okula kazandırarak aslında aynı köyden 6 öğrencimizi daha okula kazandırmış olduk. Özlem'in okuma azmi köydeki diğer kızlara da örnek oldu. Açıkçası ilk mektubu aldığımda hem duygulandım hem de bir mahcubiyet yaşadım. Okula gelmek isteyip de ulaşamadığımız ve getiremediğimiz bir öğrencinin olması ve bunu getirememenin verdiği bir sıkıntıyı kendi iç dünyamda hissettim. O andan itibaren bu öğrencimizi okula kazandırmamız gerektiğini düşündüm. Okulumuzdaki ikna ekibimizle köye ziyaret gerçekleştirdik ve aileyi ikna ederek öğrencimizin kaydını yaptırdık."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber