Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2015 - 20:38 Yorum: 0

Yazdıkları mektup sayesinde Çanakkale'ye gittiler

Siverek ilçesinde 44 kız öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın desteğiyle Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anma etkinliklerine katılma imkanı buldu

Yazdıkları mektup sayesinde Çanakkale'ye gittiler

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a mektup yazarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anma etkinliklerine katılmak isteklerini belirten 2 kız öğrenci, isteklerinin olumlu karşılanması üzerine 44 arkadaşıyla Çanakkale'ye gitti.

Siverek ilçesindeki lise öğrencisi Ezgi Bağışkondu ve Ayten Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a birer mektup yazarak "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında Çanakkale'ye gitmek istediklerini bildirdi.

Taleplerinin kabul edilmesinin ardından ilçedeki farklı liselerde eğitim gören 44 kız öğrenci de bu projeye dahil edildi.  

Yenişehir Mahallesi'ndeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi önünde toplanan kız öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı.

Kız öğrencilere, 4 gün sürecek gezide okumaları için Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı kitabı hediye edildi.

Öğrencilerden Ezgi Bağışkondu, gazetecilere yaptığı açıklamada, isteğini yerine getirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

Ayten Akdağ ise Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a yazdığı mektubunda bölgenin şartlarını anlattığını dile getirdi.

Merkezin müdürü Fikret Aslanparçası da dezavantajlı konumdaki kız çocukları projeye dahil edildiği için sevinçli olduklarını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber