Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Eylül 2014 - 10:57 Yorum: 0

Yazıhan içme suyu artık kesilmeyecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan İlçe merkezi ile 41 yerleşim yerinin içme suyu kaynağı olan Karasu İçme suyu kaynağında incelemelerde bulundu.

Yazıhan içme suyu artık kesilmeyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan İlçe merkezi ile 41 yerleşim yerinin içme suyu kaynağı olan Karasu İçme suyu kaynağında incelemelerde bulundu.

Karasu içme suyu kaynağı gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, daire başkanları, şube müdürleri ile bazı mahalle muhtarları katıldı.

Geçmiş dönemde elektrik borcu, işletme problemleri ve su hatlarının eski olmasından dolayı çıkan arızalar nedeniyle, su kaynağından faydalanamayan Yazıhanlıların bu sorunu Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuldu.

Öztürk: Başkan Çakır ilçeleri gezerek, sorunların çözümü için çalışıyor

Yazıhan için önemli bir gün olduğunu dile getiren Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ilçeleri karış karış gezdiğini, seçimden bu yana Yazıhan’a birçok defa gelerek sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Yazıhan’da önemli çalışmalar yaptığını belirten Öztürk, “Yazıhan ilçemizin en büyük sorunlarından biri içme suyuydu. Karasu içme suyu kaynağında Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan çalışmalarla artık evlerimizde sularımız akıyor. Bu konuda Büyükşehir belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bütün Yazıhanlılar adına emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Çakır: Su kaynaklarının insanlarımıza kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz

Türkiye’de yaşanan kuraklık ile birlikte içme suyu kaynaklarının da azaldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Karasu’nun Yazıhan ilçesinin su ihtiyacını karşıladığını, işletme sorunları nedeniyle suyun uzun süre akmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyu kaynaklarının işletilmesi, bakımı ve insanlığa kazandırılması noktasında proje çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çakır, “Toplamda 41 yerleşim yerinin içme suyunu karşılayan Karasu çok önemli bir su kaynağımız. Buradan çıkan su motopomplarla 200 metreden su depolarına gönderiliyor. Buradan da 12 bin insanın yaşadığı 41 yerleşim yerine dağıtılıyor. Biz sorunların büyük bölümünü çözdük. Sadece bazı hatlarımızın değişimi kaldı. Şuanda suyumuz akıyor. Kaynakta 1500 litre / saniye su bulunuyor. Bu suyun 120 litre/saniyesi içme suyuna veriliyor. Geri kalan su ise sulama suyunda kullanılıyor” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber