Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 16:18 Yorum: 0

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Yeşilyurt Belediyesi Bilgi-İşlem Müdürlüğü ile Yeşilyurt Kent Konseyinin ortak çalışması ile lisans mezunu gençlerin iş hayatlarına geçişlerini...

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Yeşilyurt Belediyesi Bilgi-İşlem Müdürlüğü ile Yeşilyurt Kent Konseyinin ortak çalışması ile lisans mezunu gençlerin iş hayatlarına geçişlerini hızlandırmak amacıyla "Yazılım Atölyesi" kursu açıldı.

4 Ekim'de başlayan ve 3 Kasım'a kadar sürecek olan kursta "Android Studio ile Mobil Uygulama Geliştirme, Cep Telefonlarına Uygulamalar Yapma" konularında kursiyerlere dersler veriliyor. İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhammed Çobanoğlu tarafından verilen eğitimler de uygulamalı ve pratik eğitimlerden geçen kursiyerlere kurs bitiminde katılım belgesi verilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Rıza Murat Türksoy ile birlikte Yeşilyurt Kent Konseyi Hizmet Binasını ziyaret ederek, kurs hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kursiyerlerle sohbet ederek, bilgi ve teknolojinin öneminden bahseden Belediye Başkanı Polat, "Toplum olarak bilgide yetersiz ve eksik kalınca kaybetme süreci yaşadık. Gençlerimize düşen görev, bilgide, teknolojide ve bilgisayar dünyasında kendilerini geliştirip, derinlikli bilgiye sahip olmalarıdır" diye konuştu.

Bütün bilgi alanlarını çok fazla önemsediklerini ifade eden Belediye Başkanı Polat, " Bizim toplum olarak kaybetmemizin ve yenilgimizin temel nedeni; bilgide eksik kalmamızdır. Batı dünyası, aramızdaki rekabet sırasında bilgide öne geçince sanayide, endüstride ve ticarette atılım yaparak makinalaşma stratejisini uygulamaya koydu. Makinalaşma süreci artınca ciddi anlamda ham madde ihtiyacı doğdu ve sömürgeleşme başladı. Batı bu anlayış çerçevesinde dünyanın dört bir tarafını sömürge haline dönüştürdü" ifadelerine yer verdi.

Anadolu topraklarının İslam Ümmetini temsil ettiğini sözlerine ekleyen Polat şunları söyledi:

"Bizler toplum olarak bilgide kaybetme sürecini yaşayınca devamında zincirleme olarak bu kaybedişler her alanda devam etti. Bütün bilgi alanları çok önemlidir, biz gerçekten ufuk olarak bilgiye her zaman açık olmalıyız. Bilgi-İşlem ve teknolojiyle ilgili alt yapı bariz bir şekilde mücadele ettiğimiz bir alandır.Doğal olarak karlılığın da olduğu bir alandır.

Bizim mücadelemizin temelinde, küçük çocuklarımızdan başlayarak, gençlerimizin eğitimli ve bilgiyle donanması vardır. Bilgi de derinleşmemiz ve ileriye gitmemiz lazım. Bilgiyi gerçekten hakkıyla kullanmak gerekiyor. Kent Konseyi ile Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezini bu yüzden faaliyete geçirdik. Sempozyumlar, paneller, çalıştaylar ve yazar-öğrenci buluşmalarını düzenlememizin temel nedeni budur. Bu faaliyetler belediyelerin öz görevleri arasında değildir ama bu tip hizmetleri geleceğe yatırım olarak gördüğümüz, bu düşünceyle hareket ettiğimiz için eğitim ve bilgi alanında boşluk bırakmıyoruz. Bilgiye yönelik çalışmaları diğer çalışmalardan daha fazla önemsiyoruz. Teknoloji ve bilgisayarı derinlemesine öğrenme gayretinde olanları gördüğüm zaman sevincim artıyor, kursiyerlerimizin de bu konuda derinleşmesi ve yeni bilgiler öğrenmesi önemlidir. Rutin belediyecilik hizmetlerinde ise fire vermeye, o yarışta geri kalma şansımız yok tabi ki. Halkımızın memnuniyeti açısından eksik bırakma hakkımız da yok.Halkımıza en güzel hizmeti eksiksiz şekilde ulaştırıyoruz"

"Dünya'da siber savaşlar yaşanıyor "

Konuşmasının sonunda kursiyerlere bazı tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Polat, "Yeteneğiniz neyi meyilliyse, hangi alanda daha iyisini yapabileceğine inanıyorsanız kendinizi o alanda geliştirin, derinleştirin ve detaylara girin. Şu anda yaptığınızla asla yetinmeyin, daha fazla bilgiye ulaşmayı ve kendinizi geliştirmeye gayret edin. Dünya'da siber savaşları yaşanıyor, Rusya'nın uçaklarını düşürdüğümüz zaman o günkü şartlarda karşılıklı siber savaşları yaşanmıştı. Bizler bu konuda hazırlıklı olmasaydık gereken karşılığı veremezdik. Ülke olarak hazırlıklıyız ama alacağımız çok fazla mesafe var. Size bir tavsiyemde, yöneticilerden çok fazla beklenti içinde olmayın, "Yöneticiler bize yol göstersin" diye beklentiye girmeyin. Kendinizi sürekli geliştirerek, insiyatifinizi kullanın" diye konuştu.

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Yazılım Atölyesi kursunda uygulamalı ve pratik eğitimler veriliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber