Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

YDÜ, Guinness Rekorlar Kitabı’na aday

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 21 yıl sonra gelen mezuniyet töreni, Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmeye aday oldu.

YDÜ, Guinness Rekorlar Kitabı’na aday

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 21 yıl sonra gelen mezuniyet töreni, Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmeye aday oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi, 1995 yılının Haziran ayında çıkan Beşparmak Dağları Yangını nedeniyle yapılamayan 95 yılı mezuniyet törenini, 21 yıl sonra gerçekleştirilecek olmasından dolayı "En Geç Mezuniyet Töreni" ismi ile Guinness'e başvuruda bulunuldu.

Etkinliğin tarihe geçmesinin hedeflendiği belirtilerek, dünya rekorlarını barındıran bir referans kitabı olan Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunulduğu öğrenildi. 1995 yılının Haziran ayında çıkan Beşparmak Dağları Yangını tüm ada genelinde etkisini göstermiş, yangından bir gün sonra yapılması planlanan mezuniyet töreni iptal edilmişti. Üniversite yönetimi ve Mezunlar Derneği'nin bir araya gelmesi ile 1995 yılında o günün koşullarından dolayı yapılamayan törenin, tam 21 sene sonra 2016 yılında hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin birlikte yürüttüğü çalışmalarla en çok gecikmeye uğrayan 1995 yılı mezuniyet töreni, 22 Ekim Cumartesi saat 16.00'da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi Salon 4'de gerçekleştirilecek. Tören, 1995 yılı mezunlarından vefat edenlerin anısına yapılacak saygı duruşu ile başlayacak. İstiklal Marşı ile devam edecek olan törende, slayt gösterimi, mezunlar adına dernek başkanı konuşması, protokol konuşmaları, plaketlerin dağıtılması, diplomaların dağıtılması, kep atma töreni yer alacak. Mezuniyet töreni, kokteyl ile sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber