Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Ocak 2017 - 11:38 Yorum: 0

YDÜ yeni nesil iletişimcileri diplomalarını aldı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi mezuniyet töreninde yeni nesil iletişimciler diplomalarını aldı.

YDÜ yeni nesil iletişimcileri diplomalarını aldı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi mezuniyet töreninde yeni nesil iletişimciler diplomalarını aldı.

YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Salon'da gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş, YDÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Yeter Tabur, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci, YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Hüseyin Turan, öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İletişim Fakültesinin 2016 yılında büyük kaybı olan merhum Doç.Dr. Atila Türk'e ithafen Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Begüm Tekakpınar ve İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Taha Batıkan Adıvar müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Mezunların iletişim yemininin ardından mezunlarımızdan Adalet Guliyev ve Yrd.Doç.Dr. Mustafa Ufuk Çelik danışmanlığında hazırlanan İletişim Fakültesi bünyesinde mezun veren 4 bölümün 2016-2017 güz döneminde gerçekleştirilen öğrenci projelerini örnek içeren tanıtım videosu gösterildi.

Gösterimin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç.Dr. Gökçe Keçeci, "Su gibi akıp giden dört yılın sonunda, mezunlarımızın başarısını taçlandırmak için bir aradayız. Doğaya hükmeden insanoğlunun üstesinden gelemediği belki de tek şey zaman. Zamanı geri alamıyor, tekrar edemiyor, durduramıyor, yavaşlatıp hızlandıramıyor, hatta biriktiremiyor ve satın alamıyoruz. Sadece anı yaşarken geçmiş zamana ve gelecek zamana şekil verebiliyoruz. Yaşanan anların birikiminden ibaret olan ömrümüzde, akıp giden zamana sığdırabildiğimiz her şey bilgi ve deneyim olarak geçmiş yaşamımızı oluşturuyor" dedi.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'ne öğrenci alınacak

Doç.Dr. Keçeci, önümüzdeki eğitim yılı başında Kıbrıs'ta tek olacak olan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'ne öğrenci alacağını ilk kez duyurarak, Yakın Doğu Üniversitesinden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve izlemeyi ve dinlemeyi bilen iyi birer iletişimci olarak ve zamanın paha biçilmez değerini anı yaşarken hissetmelerini dileyerek sözlerini sonlandırdı.

"Her mesleğin başı karşı tarafla iyi iletişim kurmaktan geçiyor"

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise "Sevgili mezunlar mezuniyet sevincinizi paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Görüyorum ki mezunlarımız gerçekten çok mutlu ve gerçekten yoğun bir 4 yıllık eğitim öğretim sonrasında bugün alacakları diplomalara fazlasıyla hak kazanmışlar. Ailelerini de tebrik ediyorum çünkü bizler aileleriyle el ele verdik. Onlar maddi manevi yönden, bizler ise güçlü bir akademik kadroyla sizleri yetiştirdik bu günlere getirdik" diyerek her işin her mesleğin başı karşı tarafla iyi iletişim kurmaktan geldiğini söyledi. Prof.Dr. Bektaş, "İletişim denildiğinde kültürde işin içine giriyor. Kültür dağarcığınızı, bilginizi arttırmanız lazım. Vermiş olduğunuz etik bir yemin var. Ona elinizden geldiğince uymaya çalışınız" diyerek karmaşık bir konuyu basit bir dille anlatıldığında iyi bir iletişimci olunacağını ifade etti.

Daha sonra İletişim Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi Fakülte birincisi Gazetecilik Bölümü mezunu Oshan Uluşan, 2016 yılında kaybedilen Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Serkan Erkök ve Doç.Dr. Atila Türk'ü anarak konuşmasına başladı.

Oshan Uluşan, "Yeryüzünde insanlık var olduğundan beri var olan bir şey var; kötülük. Fakat bunun karşısında tarih boyunca akıl ve bilim, kendini adeta bir duvar gibi siper ederek kötülüğün bu dayanılmaz hükmüne karşı hep ayakta kalmayı başarabilmiştir. Ne yazık ki aklın ve bilimin duvarı giderek aşınmakta. Karanlığın, acımasızlığın ve mantıksızlığın gücü bu duvarı yıkmak için en zayıf noktasını aramaktadır" dedi.

İletişim Fakültesinin değerli akademisyenlerine teşekkürlerini dile getiren Oshan Uluşan, mezun olan arkadaşlarına, "Yakın Doğu Üniversitesinden mezun olan tüm arkadaşlarım, karanlığın karşısında parlayan birer ışık olacaklardır" diye konuştu.

İletişim Fakültesi ortalamalarıyla dereceye giren öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş diplomaları takdim etti. Tüm öğrencilerin diplomalarını almalarıyla, geleneksel kep atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirilerek yeni iletişimciler meslek hayatlarına uğurlandı.

2016-2017 Güz dönemi öğrenci projeleri sergisi ziyarete açıldı.

Tören bitiminin ardından İletişim Fakültesinde düzenlenmiş olan Görsel İletişim ve Tasarım bölümünün geleneksel hale gelen 2016-2017 Güz Dönemi Öğrenci Projeleri Sergisi ziyarete açıldı.

İletişim Fakültesi Sergi Alanı'nda yer alan öğrencilerin öğretim dönemi içerisinde yürüttükleri projelerin yer aldığı sergide; öğrencilerin öğretim elemanlarıyla birlikte güncel bakış açısıyla hazırladıkları işlerin sergilendiği belirtildi. Doç.Dr. Gökçe Keçeci, sergide 150 uygulama projesinin yer aldığını, Öğrenci Projeleri Sergisi'nin 2006 yılından günümüze kadar yılda iki kez yapılan öğrenci sergilerinin nitelik ve nicelik olarak başarısının her geçen gün ivme kazandığını belirtti.

Tüm izleyicilere açık olan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi Öğrenci Projeleri Sergisi, 30 Ocak 2017 tarihine kadar Pazar günü dışında 08:00-17:00 saatleri arasında İletişim Fakültesi Sergi Alanı'nda izlenebiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber