Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 26 Ağustos 2014 - 15:58 Yorum: 0

Yedi gün, yirmi dört saat yanınızdayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yerel yönetimler genel başkan yardımcılığı olarak, yedi gün, yirmi dört saat, CHP'li belediye meclis üyelerinin yanında olduklarını bildirdi.

Yedi gün, yirmi dört saat yanınızdayız

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yerel yönetimler genel başkan yardımcılığı olarak, yedi gün, yirmi dört saat, CHP'li belediye meclis üyelerinin yanında olduklarını bildirdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından organize edilen Belediye Meclis Üyeleri Eğitim Toplantılarının ilki Ankara’da gerçekleştirildi.11 Bölge toplantısıyla, belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyon ve paylaşımların artırılması hedefleniyor.

Toplantının açılışında konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  belediye meclis üyeliğinin, toplumun tüm kesimleriyle sıcak, doğrudan diyalog kurmak için son derece elverişli olduğunu belirterek, üyelerden, halkın tüm kesimlerine ulaşmalarını ve çalışmalarını anlatmalarını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuşma metni şu şekilde;

DEĞERLİ ARKADAŞLAR

Hepinize bu sıcak yaz gününde ve partimizin yoğun gündemi içerisinde bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum.

Bugün Türkiye çapında başlatmış olduğumuz belediye meclisi üyesi eğitimlerimizin ilkini Ankara’da düzenliyoruz. Daha sonra 10 bölge de daha eğitimlere devam edeceğiz. Kurultayımıza kadar üç bölge toplantısı daha yapacağız.

Ankara’dan sonra İstanbul, Bursa ve İzmir bölge toplantıları yapacağız.

Kurultayımızdan sonra Adana, Malatya, Antalya, Zonguldak, Giresun, Tekirdağ, Aydın de toplantılarımıza devam edeceğiz.

Bugünkü toplantımıza Ankara ev sahipliği yapıyor.

Bu ilk toplantımıza Kırıkkale, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Niğde, Kırşehir, Yozgat illerimizden gelen meclis üyelerimiz katılıyorlar.

Değerli Arkadaşlar

Öncelikle kurultayın çok yakın olduğu şu günlerde toplantıya gösterilen ilginin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Verdiğimiz mesaj açık. Kurultay gündemivar ama CHP çalışmaya devam ediyor.  Kurultay kuşkusuz bizler için çok önemli.

Ancak belediyeler hizmet üreten yapılar olarak her daim çalışmaya devam ederler. Sizlerde bu toplantıya katılarak, çok önemli bir mesaj vermiş durumdasınız.

Değerli arkadaşlar

Hiç kuşkusuz bugün buraya katılan meclis üyesi arkadaşlarımız, konularına vakıf kimseler. Alanlarında söz sahibi ve bilgili kişiler.

Bizim için belediye meclisleri yerel parlamentolardır.

Demokrasinin yerelden kurulduğunu kanıtlayacak yapılardır.

Ve sizler o yapıların, yani yerel parlamentolarımızın temsilcilerisiniz.

Sizler bizim için demokrasiyi yerelden yeşertecek neferlersiniz.

Partimizin belediyelerdeki başarısı sadece belediye başkanlarımızın çabası olamaz. Ancak sizlerde katkı sunarsanız, Belediye Meclislerini demokrasinin beşiği haline getirebiliriz.

Bu nedenle siz belediye meclis üyelerimizin mücadelesi ve göstereceği emek bizler için çok kıymetli.

Sizlerin Belediye Meclislerindeki çalışmaları hem bağlı olduğunuz bölgede hem de örnek olacağınız diğer bölgelerde CHP iktidarının aynası olacak.

Bu nedenle sorumluluğunuz çok büyük.

Ben inanıyorum ki, yerelde sizlerin vereceği mücadele ve katkılarınız ile her CHP’li Belediye, CHP iktidarının aynası olacak. İnsanlar parmakla gösterip işte geleceğin Türkiyesi diyecekler.

Bunu başarabilecek olanlar sizlersiniz.

Bizde bu süreçte sürekli yanınızda olacağız.

Bu ve benzeri toplantılarla sürekli biraraya geleceğiz.

Bu açıdan baktığınız da bizim bu eğitim toplantılarımızdaki amaç;

Genel merkez ile meclis üyelerimiz arasındaki bilgi paylaşımını, iletişimi güçlendirmek.
Ve mevzuattaki gelişmeleri birlikte değerlendirmek.

Bu toplantıların devam etmesi bizim için çok önemli. Belediye Meclis üyelerimiz arasındaki koordinasyon ve paylaşımların artması için bu toplantıları çok önemsiyoruz.

Göreve geldiğim günden beri bu konuyu çok önemsiyorum.

Bildiğiniz gibi Haziran Ayında Eskişehir’de belediye başkanları toplantısı düzenledik.

Merkezi iktidarın yerel iktidardan geçtiğini bilerek belediyelerimiz arasındaki eşgüdüm ve işbirliği sağlamak için harekete geçtik.

Bunu sağlayabilmek için bir projeye çok önem verdik. O da “kardeş belediyecilik”. Bu projenin amacı belediyelerimiz arasında deneyim paylaşımını gerçekleştirmek, dayanışma duygusunu pekiştirmek için “kardeş belediye” uygulamasını başlattık.

Kardeş belediye uygulamasından beklentimiz CHP’li belediyelerimizin bölgesinde gösterdiği başarıyı “kardeş belediyesinde” daha da büyütmesi idi.

DEĞERLİ ARKADAŞLAR

Kardeş Belediyecilik projemize ek olarak kent konseylerimizi etkinleştirmeyi düşünüyoruz.

Kent konseylerinin daha etkin çalışması için bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubunun duyurusu tüm belediyelerimize yapıldı.

Bu iki projemize ek olarak bugüne kadar yaptıklarımızı kısaca paylaşayım:

Yerel yönetimlerimizde Aile Sigortasının nasıl uygulanacağını anlatan bir bilgilendirme broşürü önümüzdeki günlerde elinize ulaşacak.
Her ay hazırladığımız bilgilendirme notları ile belediyelerimizi mevzuattaki değişiklikler ile ilgili bilgilendirdik. Bilgilendirmeye devam ediyoruz.
Diğer yandan TEK KART uygulamasını Eskişehir’de tüm belediye başkanlarımız ile paylaşmıştık. Uygulama için seçtiğimiz pilot kentlerde çalışmaya başladık.

Değerli arkadaşlar,

Bundan sonraki süreçte de yine hep birlikte olacağız.

Düzenli aralıklarla ve farklı kentlerde belediye başkanlarımızla toplantılar yapacağız.

Belediye meclis üyelerimizle bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz.

Diğer yandan bir “Çalıştay” yapmayı planlıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetim ilkelerinin hazırlanması için düzenleyeceğiz bu çalıştayın hazırlıklarını sürüyoruz.

Tüm bu toplantıların, projelerin, biraraya gelişlerimizin bir amacı var.

O da merkezi iktidarı ilmek ilmek yerelden örmek.

Şunu çok iyi biliyoruz ki, yerel yönetimlerimiz kadınlara, çocuklara, engellilere toplumun dezavantajlı gruplarına verdiği değer ve bu alanda yaptığı çalışmalarla farklılık yaratacak. Bu farklılık ile değer kazanacaktır.

Bu nedenle bugünkü çalışmaya Kadın Kolları Genel Başkanımızı da davet ettik. Kendisi de sizlere toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimler konusunda bir sunum yapacak.

Bu toplantı da şuan Cumhuriyet Halk Partisini yerelde temsil eden, CHP’nin illerdeki/ilçelerdeki/beldelerdeki yüzü olan değerli belediyelerimizin başkanları ve meclis üyeleri var.

Şunu söylemek istiyorum, siz değerli temsilcilerimizin görevi yalnızca bölgenizle sınırlı değil.

Yurttaşlarımızın hak ettiği yönetim anlayışına, refaha, demokrasiye kavuşmasının yolu partimizin ulusal düzeyde iktidara gelmesiyle başarılabilir.

İktidar olmanın yolu ise bölgenizde gösterdiğiniz başarıyı tüm Türkiye’ye yaymaktan geçiyor.

Biz yerel yönetimler genel başkan yardımcılığı olarak yedi gün yirmidört saat yanınızda olacağız. Her türlü konuda birlikte hareket edebilmek için sürekli iletişim halinde olacağız.

Bu duygularla hepinizi tekrar selamlıyorum, iyi çalışmalar diliyorum.

ETİKETLER: Veli Ağbaba , CHP
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber