Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 19 Eylül 2014 - 11:04 Yorum: 0

Yemen ordusu ve Husi militanlar arasında çatışma: 60 ölü

Yemen'in başkenti Sana'da ordu birlikleri ve Husi Ensarullah Hareketi arasında dün gece çıkan çatışmalarda 15'i asker 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen ordusu ve Husi militanlar arasında çatışma: 60 ölü

Yemen'in başkenti Sana'da ordu birlikleri ve Husi Ensarullah Hareketi arasında dün gece çıkan çatışmalarda 45 Husi militanının ve 15 askerin öldüğü bildirildi.

Emniyet kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, ordu ve Husi Ensarullah Hareketi militanları içinde dün gece başlayan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam etti.

İlk verilere kıyasla çatışmalarda 45 Husi militanı ve 15 asker hayatını kaybetti, iki taraftan da fazla aşırı sayıda kişi yaralandı. Ölü sayısının artma ihtimali yer aldığı anlatım edildi.

Başkentin en kanlı gecelerinden birisini yaşadığını aktaran görgü tanıkları, çatışmalar itibarıyla halkın iri panik yaşadığını dile getirdi. En şiddetli çatışmaların devlet televizyonu ve El-İman Camisi'nin etrafında yaşandığı, Husi militanların televizyon binasını misyon piyasa saldırılar düzenlediği kaydedildi.

Kamplara dönün çağrısı 

Yüksek Güvenlik Komitesi yönünden yapılan yazılı açıklamada, Husi militanlara belde merkezinde konuşlandıkları bölgelerden ayrılarak, kamplarına art dönmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Husilerin başkentin kuzeyindeki bir takım semt ve yerleri ele geçirdiği iddiaları da yalanlandı.

Öte yandan Husi Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, sosyal paylaşım ağı Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, BM hususi Temsilcisi Cemal Bin Ömer ve Husilerin önderi Abdulmalik el-Husi'nin ikinci tur görüşmeleri tamamladığını belirtti.

Abdusselam görüşmelerin 'olumlu' bir atmosferde gerçekleştiğini aktardı.

Husi militanlarıyla Yemen ordusuna bağlı güçler arasındaki çatışmalar başkent Sana ve kuzeydeki Cevf kenti çevresinde yoğunlaşıyor. Cevf, ayrıca sahip yer aldığı doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla memleket maddi durumuna maksimum gelir veren Marib kentine yakın olması sebebi ile de memleket için stratejik ciddiyet taşıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber