Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Eylül 2014 - 12:36 Yorum: 0

Yemen'de Husi karşıtı gösteriler devam ediyor

Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı üniversite öğrencilerinin, başkent Sana'daki Husi Ensarullah militanlarını protestosu sürüyor.

Yemen'de Husi karşıtı gösteriler devam ediyor

Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı üniversite öğrencilerinin, başkent Sana'daki Husi Ensarullah militanlarını protestosu sürüyor.

Zübeyri Caddesi'nde birleşen göstericiler, Husi karşıtı sloganlar atıp, müzik eşliğinde dans etti. 

Husilerin Başkentte alternatif silahlı kuvvet oluşturmasına reaksiyon belli eden protestocular, Sana'nın kontrolünün güvenlik güçlerine bırakmasını istedi.  

Göstericiler olaysız biçimde dağıldı.

Yemen Devrimi, dönemin Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i devirmek için 27 Ocak 2011'de başlamış ve  27 Şubat 2012'de başarıya ulaşmıştı. Ayaklanmada yüzbinlerce insanı sokaklara döken muhalif hareketler içinde yer sektör 'Yemen Devrim Gençliği' isimli hareket, bünyesinde bir fazla fazla üniversite öğrencisinin yanı sıra  2011 yılında Nobel Barış Ödülü ele geçiren Tevekkül Kerman benzeri fazla fazla sayıda aktivist ve aydını da barındırıyor.

Husi Ensarullah hareketine bağlı militanlar, eylül ayında başkent Sana'daki yurt kurumlarını ele geçirmiş, bir fazla fazla siyasetçi, aktivist ve işadamının ev ve ofisini yağmalamışlardı. Krizi bitirmek için Birlemiş Milletler mümessili ve ülkedeki başka politik grupların da katılımıyla, Ensarullah Hareketi ve İdare içinde uzlaşıya varılmıştı.

ETİKETLER: Yemen , Husi , Gösteri , Militan , Protesto
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber