Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Siyaset 27 Ağustos 2014 - 14:14 Yorum: 0

Yemin töreni hazırlıkları tamam

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın, yemin ederek görevine başlayacağı TBMM'deki tören öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Yemin töreni hazırlıkları tamam

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ant ederek, görevine başlayacak. 

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 14.00'te TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında müthiş toplanacak.

Yoklamayla açılacak Meclis'te, toplantı kafi sayısının bulunmasıyla beraber Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları okunacak. Olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, Genel Kurul'un bilgisine sunulacak.

TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra gündem konusunda bilgi verecek ve Erdoğan'ı salona çağrı edecek. Erdoğan, Genel Kurul Salonu'nda olan milletvekilleri ve konuklar sebebi ile ayakta karşılanacak. 

Çiçek, kürsüden Erdoğan'a, 12. Cumhurbaşkanı hesabına düzenlenen tutanağı verecek.

Erdoğan, Meclis'e gelişinde en yaşlı Başkanvekili sıfatıyla kendisini karşılayan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşliğinde kürsüye gelecek. Erdoğan, buradan Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan 'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin mutluluk ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı arasında hepimizin insan haklarından ve esas hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için tüm gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim' şeklindeki yemini edecek.

Yeminin arkasından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek.

Devlet başkanları ve büyükelçiler olmayacak

Genel Kurul Salonu'ndaki ant töreninde ülke başkanları ve büyükelçiler yer almayacak. Konuklar, Köşk'teki resepsiyonda bulunacak. 

Erdoğan'ın ailesi ise yemini, Genel Kurul Salonu'nda Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek.

Erdoğan, Meclis'e gelişinde Muhafız Alayı Tören Taburu sebebi ile karşılanacak ve uğurlanacak. Erdoğan'a gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu eşlik edecek.

Ayrıca, ant töreni öncesinde herhangi bir terslik yaşanmaması için Genel Kurul Salonu'nda prova da yapıldı. 

Ses sistemi değişti

Yemin töreni için Genel Kurul Salonu'ndaki hazırlıklar da tamamlandı. Salonun genel temizliği yapıldı, tavanında yer sektör ses sistemi değiştirildi.

TBMM Ana Binası'nın dış cephe taş kaplamaları da hususi bir yöntemle temizlendi.

Ayrıca, TBMM'nin 800 vasıta kapasiteli kapalı otoparkı da tıpkı gün hizmete girecek, davetlilerin araçları buraya yönlendirilecek.

Kapalı fors, yeminden sonra açılacak

Erdoğan, yeminin arkasından önce Anıtkabir ve daha sonra Çankaya Köşkü'ne gidecek.

Cumhurbaşkanlığından gelen forsu kapalı makam aracının forsu açılacak ve Erdoğan, seremoninin ikinci ayağı olan Anıtkabir ziyaretine geçerek, mozoleye çelenk koyacak.

Cumhurbaşkanlığı Yaveri de Erdoğan'a ant etmesinin arkasından programlarına eşlik edecek.

A Tipi tören

Anıtkabir ziyaretinden sonra Erdoğan, saat 16.30'da düzenlenecek dönem teslim törenine katılmak üzere benzeri Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü'ne gidecek.

Devir teslim töreninde Erdoğan için A Tipi ülke töreni uygulaması yapılacak. Bu kapsamda Erdoğan çifti giriş kapsında atlı birlik sebebi ile karşılanacak. Karşılamada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de bulunacak. 

Erdoğan, atlı birliğin eşliğinde merasim sahasında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayacak, daha sonra Büyük onur Kapısı'nda Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanlığı makamında Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Gül kafa başa görüşme yaparken, eşleri de öteki bir odada bulunacak.

Gül ve Erdoğan çifti davetlilerle buluşacak 

Erdoğan ve Gül, görüşmenin arkasından Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek dönem teslim töreninde kendilerini bekleyen davetlilerin karşısına çıkacak.

İstiklal Marşı ile Gül ve Erdoğan'ın özgeçmişlerinin okunmasının ardından, halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yapacak. 

Törenin arkasından düzenlenecek resepsiyona katılmaları beklenen Gül çifti, Köşk'ten yalın bir biçimde uğurlanacak. 

Görevini düzenlenen seremonilerin arkasından Erdoğan'a devredecek Gül, Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı forsu taşımayan makam aracıyla ayrılacak. 

Gül çiftinin Çankaya Köşkü'nden ayrılmasının arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan, Büyük Resepsiyon Salonu'nda çıkarlarını kutlama etmek için bekleyen davetlilerin yanına dönecek ve kutlamaları kabul edecek. 

ETİKETLER: Türkiye , Yemin , Tören , TBMM , Hazırlık
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber