Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 22 Ekim 2014 - 16:34 Yorum: 0

Yeni AB Komisyonu güvenoyu aldı

Jean-Claude Juncker başkanlığındaki Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı.

Yeni AB Komisyonu güvenoyu aldı

Jean-Claude Juncker başkanlığındaki Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı.

Strasbourg'daki oturumda, yeni seçilen AB Komisyonu Başkanı Juncker'ın 28 üyeden oluşan ekibi, bir tüm şekilde oylamaya sunuldu. Oylamada 423 kabul, 209 ret oyu kullanılırken, 67 parlamenter çekimser kaldı. Yeni komisyon, Jose Manuel Barroso Komisyonu'ndan görevi 1 Kasım'da devralacak. Juncker'ın komisyonu 5 sene vazife yapacak.

Yeni AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin tıpkı sürede AB Komisyonu Başkan Yardımcısı şekilde vazife yapacağı 28 benlik komisyonda, 7 başkan yardımcısı olacak.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, firmalar arası ilişkiler, yasa devleti ve Temel Haklar Şartı’ndan, Suriye, Irak ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki insani problemler konusu için farkındalığı artıran AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva, bütçe ve insan kaynaklarından, eski Estonya Başbakanı Andrus Ansip, dijital müşterek pazardan mesul başkan yardımcıları şekilde vazife yapacak.

Slovenya Başbakanı Alenka Bratusek, enerji birliğinden, eski Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, avro ve sosyal diyalogdan, eski Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ise iş, büyüme, kazanç ve rekabetten mesul olacak.

AB Komisyonu’ndaki en ciddi görevlerden birisi şekilde görülen “ekonomik işler”, eski Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici’ye verilmişti. Eski İrlanda Çevre Bakanı Phil Hogan, ziraat ve kırsal kalkınma, eski İspanya Tarım Bakanı Miguel Arias Canete, iklim değişikliği ve enerji dosyalarına bakacak.

AB ile Türkiye içinde vize serbestisi sürecinin başlatılmasında aşırı ciddi rol oynayan, AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, AB-ABD içinde yürütülen özgür ticaret anlaşması pazarlıklarını da kapsayan ticaretten mesul ad şekilde vazife yapacak.

Macaristan Dışişleri Bakanı Tibor Navracsics, eğitim ve kültür, Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopoulos, göç ve içişleri, Danimarka Ekonomi Bakanı Margrethe Vestager, rekabet, Malta Turizm Bakanı Karmenu Vella, çevre, denizcilik ve balıkçılık, Polonya Kalkınma Bakanı Elzbieta Bienkowska, iç pazar ve endüstri dosyasına bakacak.

Mevcut komisyonda tüketici işlerinden mesul Hırvat Neven Mimica, uluslararası işbirliği ve kalkınmadan, enerjiden mesul Alman Günther Öttinger, dijital iktisat ve cemiyet ile kurumlar arası ilişkilerden mesul Slovak Maros Sefcovic ise ulaştırma ve uzayla ilgilenecek.

Juncker’in görevlendirmesi çerçevesinde eski Çek Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Vera Jourova, adalet, tüketiciler ve cinsiyet eşitliği, eski Litvanya Sağlık Bakanı Vytenis Andriukaitis, sıhhat ve besin güvenliğinden mesul olacak. Eski Lordlar Kamarası Başkanı İngiliz Lord Jonathan Hill ise mali istikrar, mali hizmetler ve anamal piyasalarından mesul ad olacak.

Juncker, Avrupa Parlamentosu üyeleri Belçikalı Marianne Thyssen’i istihdam ve sosyal işler, Rum Christos Stylianides’i insani katkı ve kriz yönetiminden mesul şekilde görevlendirdi. Portekiz’den Carlos Moedas, araştırma, İlim ve inovasyon, Romanya’dan Corina Cretu’ya ise bölgesel siyaset dosyaları verildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber