Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 01 Eylül 2016 - 14:33 Yorum: 0

Yeni adli yıl sıkıntılarla başladı

Yeni adli yılın açılışı Manisa'da sade bir törenle gerçekleşti.

Yeni adli yıl sıkıntılarla başladı

Yeni adli yılın açılışı Manisa'da sade bir törenle gerçekleşti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmelerin sıkıntılı bir sürece işaret ettiğini kaydeden Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, "Olağanüstü bir dönemden geçtiğimizi biliyoruz. Bu süreç içerisinde karşılıklı anlayışla ve katkı sağlayarak sorunları aşmaya çalışacağız" dedi.

Manisa'da 2016 adli yılı düzenlenen törenle açıldı. Manisa Barosu tarafından Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törene Manisa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Anıl Çalışkan, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Ali Arslan'ın Atatürk Büstüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, "2016-2017 adli yılının vatanımıza, milletimize, yargı camiasına hayırlı olmasını, sorunların en az yaşandığı, yargı bağımsızlığının güvence altına alındığı, yargıda görev yapanların huzur içinde geçirdiği bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

"En büyük tehdit 15 Temmuz gecesiydi"

Türkiye'nin tarih boyunca zor günler geçirdiğini vurgulayan Arslan, "Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu güne değişik zamanlarda büyük tehditlerle karşılaşmıştır. İşte bu büyük tehlikelerden en büyüğünü 15 Temmuz gecesi yaşamıştır. FETÖ Terör örgütünün darbe girişimi milletimizin kararlı ve kahraman direnişi ile başarısız kılınmıştır. Tarihinde ilk defa TBMM bombalanmış, halkımızın üzerine ateş açılmış, kendi şehirlerimiz bombalanmıştır. Ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüştür. Devam eden süreçte FETÖ terör örgütünün örgütlenmesinin çökertilmesi, finans kaynaklarının kurutulması, kamu kurumlardan dışlanması için büyük bir çalışma başlatılmıştır" dedi.

"Darbe girişimi başarılı olsaydı bugün açılış yapamayacaktık"

Manisa Barosu olarak 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasının başladığı ilk saatlerden tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Arslan, "Manisa Barosu, darbe nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetle karşı çıktı. Devam eden süreçte de bu net duruşunu her ortamda göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. Darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Adli yıl açılışı olmayacaktı. Yargı olmayacaktı. Bugün sorunlarını konuşacağımız hukuk-yargı düzeni olmayacaktı, Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. 15 Temmuz'dan bu güne geçen sürede şu net olarak görülmüştür. Demokrasinin, özgür yaşamanın, Cumhuriyetimizin güvencesi Atatürk ilke ve devrimleridir. Çağdaş demokrasiye ulaşmak için Atatürk İlkelerine daha sıkı bağlanmalıyız" şeklinde konuştu.

"Sıkıntılı bir süreç bekliyor"

Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulmasıyla Manisa'dan birçok hakim ve savcının tayinin çıktığını belirten Arslan, "Olağanüstü bir dönemden geçtiğimizi biliyoruz. Bu süreç içerisinde karşılıklı anlayışla ve katkı sağlayarak sorunları aşmaya çalışacağız. Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulması ile avukatlarımız açısından yeni ve zorlu bir dönem başlamıştır. Darbe girişimi neticesinde 4 bin civarında hakim-savcı açığa alınmıştır. Hakim-savcı açığının kapatılması için Adalet Bakanlığınca büyük bir çaba harcanmaktadır. Olağanüstü hal ilan edilmiştir. Adliyelerde FETÖ Terör örgütü çerçevesinde bir çok katip gözaltına alınmış tutuklanmıştır. Yaşanılan bu yeni durumlar önümüzde sıkıntılı bir sürecin olduğunu göstermektedir. Bu sıkıntılı süreçte yargı camiası olarak Hukukun evrensel kurallarına uygun davranmamız yargıya olan güveni arttıracağı gibi, ilerleyen zamanda Uluslararası camiada verilen kararların tartışılmasını engelleyecektir. Bu anlamda yargının üç ayağına büyük görev düşmektedir. Aynı zamanda bu çerçevede dünyamızın her yerinde ve bölgemizde devam eden savaşların bir an önce sona ermesi dileği ile 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber