Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 16:58 Yorum: 0

Yeni adli yıl törenle açıldı

Balıkesir'de Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende Atatürk Anıtına Balıkesir Barosu ve Balıkesir Adliyesi çelenkleri sunuldu.

Yeni adli yıl törenle açıldı

Balıkesir'de Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende Atatürk Anıtına Balıkesir Barosu ve Balıkesir Adliyesi çelenkleri sunuldu.

Adli Yıl açılışı nedeniyle Atatürk Anıtında düzenlenen törende, Balıkesir Barosu ve Balıkesir Adliyesi çelenkleri sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek yaptığı konuşmada " Her yıl olduğu gibi bugün de heyecan içinde yeni bir adli yıla başlıyoruz. Öncelikle Balıkesir Adliyesinde yeni göreve başlayan meslektaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyor kısa sürede adliyemize ve adaleti gerçekleştirme konusunda büyük katkı sağlayacaklarına inanıyor kendilerine hoş geldiniz diyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde milli birlik ve demokrasimize, insanı insan yapan tüm ortak değerlere yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sergilenen birlik beraberlik hepimizin ümit kaynağıdır. Bu sadece ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik bir saldırı olmayıp Türkiye'nin bütün kazanımlarının yok edecek, ülkeyi sonu gelmeyecek bir çatışmaya sürükleyecek olan bir eylemdir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletimizin sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik ise hepimizin ümit kaynağıdır. Darbe girişiminin yargı üzerinde de etkileri olmuştur. Bütün bunlara rağmen fedakarlığa hazır olduğumuzu, daha çok çalışacağımızı Türk milletinin huzurunda ifade ediyoruz. FETÖ ve tüm terör örgütleriyle hukuk kuralları çerçevesinde mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişiminde ve terör saldırılarında hayatlarını yitiren tüm şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kamu vicdanında adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancını oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni adli yılın adliyemize, baromuza, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, hepinize saygılar sunarım" dedi.

Adli Yargı İlk Derece Mahkeme Başkanı Fatih Aksoy ise " Toplumu ayakta tutan en önemli hislerden biriside adalet duygusudur, adil olmayan uygulamaların olduğu toplumlarda huzur ve barış içinde yaşamaktan bahsedilemez" şeklinde konuştu.

Balıkesir Baro Başkanı Av.Yaşar Meyvacı " Bugün başlayan yeni yargı yılının ilk gününde, ulusumuzun bütünlüğü ve vatanın bölünmezliğine kastedenlerin, sivil, asker ve polis ayrımı yapmaksızın yaptıkları haince saldırılarının, kalleş pusularının öfkesi, yaşadığımız coğrafyada, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen kan gölü ve insanlık dramının sınırlarımızı zorluyor olmasının gerginliği ve endişesi, ulusça bizi şaşkınlık ve öfkeye boğan darbe girişiminin yarattığı tedirginlik içerisinde sevgili Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızı,saygımızı ve onun gerçekleştirmeye çalıştığı idealleri, hedefleri doğrultusunda, onun bıraktığı yerden çalışmayı sürdürme azim ve kararlılığımızı vurgulamak üzere buradayız. Özellikle belirtmek isteriz ki, susturulmuş, sindirilmiş, adalet duygusu ve özlemi tatmin edilmeyen toplumların, bir gün patlamalar yaşamasının tek engeli Hukuk Devletini eksiksiz biçimde hayata geçirmektir. Hukuk Devleti anlayışı çağdaş yaşama biçiminin olmazsa olmaz ön şartıdır. Yargının savunma ayağını oluşturan avukatlar olarak bu özlemimizi her fırsatta ilgili ve yetkililere hatırlatmanın aynı zamanda görevimiz olduğunu da düşünüyoruz. Yeni adli yılın tüm hukukçular için başarılı geçmesi, yargının tüm unsurlarının sıkıntılarının çağdaş bir hukuk anlayışıyla en kısa sürede çözülmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tören toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Yeni adli yıl törenle açıldı

Yeni adli yıl törenle açıldı

Yeni adli yıl törenle açıldı

Yeni adli yıl törenle açıldı

Yeni adli yıl törenle açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber