Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 14:03 Yorum: 0

Yeni bina ile yeni ufuklara

Adana Özel Başkent Okulları'nın ek lise binası inşaatında son aşamaya gelindi.

Yeni bina ile yeni ufuklara

Adana Özel Başkent Okulları'nın ek lise binası inşaatında son aşamaya gelindi. 32 derslikli ek bina, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetinde olacak.

Kuruluşundan bu yana, Atatürk ilkelerini ve Türk kültürünün değerlerini evrensel bir bakışla bütünleştirebilen; insana, doğaya ve topluma, bireysel farklılıklara hoşgörüyle bakan; ilişkilerinde dürüst, kendisiyle ve toplumla barışık, değişime açık, güven duygusu ve özdenetimi gelişmiş; bilimsel davranış ve tutumlara sahip; bağımsız öğrenebilen, ülkesinin ve kendisinin geleceği için sorumluluk almaya hazır bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Adana Özel Başkent Okulları'nın, artan talebe cevap verebilmek adına bu yılın şubat ayında başlattığı ek lise binası inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Çevre dostu bina

7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen; 32 derslik, laboratuarlar, spor alanları ve idari bölümlerden oluşan ek lise binasının, 2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Öğrencilere rahat ve sağlıklı bir ortamda en iyi eğitimin verilebilmesi için her türlü detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü ek binanın dış ve iç donanımında çevre dostu malzemeler kullanıldı.

Öğrencilere yeni ufuklar açacak

Adana Özel Başkent Okulları Genel Müdürü Zuhal Yenisolak, Başkent Okulları'nın, Başkent Üniversitesi çatısı altında vakıf okulu olma özelliği ile öne çıkan, misyonu ve vizyonuyla örnek bir kurum olduğunu belirtti. Yenisolak, nitelikli eğitimi ekonomik koşullarda sunmaya devam eden Başkent Okulları'nın, hiçbir ticari amacı olmadığını hatırlattı.

Genel Müdür Zuhal Yenisolak, yeni lise hizmet binasında, öğrencilere yeni ufuklar açacak, yaratıcılıklarını kullanarak yeni bilimsel projelere imza atmalarına olanak sağlayacak teknolojik uygulamalar için de gerekli alt yapının sağlandığını vurguladı.

Heyecanlı bekleyiş

Adana Özel Başkent Okulları Lise Müdürü Meltem Çaylaklı da, kendisinin ve ekibinin, yeni binada eğitim ve öğretime başlayacakları günü heyecanla beklediklerini ifade etti. Okulun başarısının, Başkent'in vizyonuyla doğru orantılı olduğunu bir kez daha hatırlatan Çaylaklı, en büyük hedeflerinin, her bir öğrencinin potansiyeli doğrultusunda, hedeflerine ya da hedeflerine en yakın noktaya ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Yüzde 90 yerleştirme başarısı

Adana Özel Başkent Okulları olarak yüzde 90 yerleştirme başarısına sahip olduklarını vurgulayan Çaylaklı, okullarında her öğrencinin bir birey ve bir değer olarak ele alındığını ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eğitim ve öğretim çalışmalarının sunulduğunu kaydetti. Lisedeki okul deneyiminin, gençlerin kişisel gelişimine katkıda bulunurken, onların yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını da içerdiğini belirten Çaylaklı, öğrenci potansiyelini en üst düzeyde ortaya çıkarmayı hedefleyen akademik programların, öğrencilerin okul dışından yardım almadan yetiştirilmelerine imkan verecek şekilde planlandığının bir kez daha önemle altını çizdi.

Yeni bina ile yeni ufuklara

Yeni bina ile yeni ufuklara

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber