Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Mart 2017 - 16:48 Yorum: 0

Yeni bir hayvanları koruma yasası çıkarılmalı

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, derneklerin hayvan haklarını korumaya çalıştıklarını...

Yeni bir hayvanları koruma yasası çıkarılmalı

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, derneklerin hayvan haklarını korumaya çalıştıklarını ancak çalışmalar gönüllülük esasına dayandığından yetersiz kaldığını söyledi.

Yollarda ezilen köpeklerin, kışında sokaklarda donan kedilerin görüldüğünü belirten Sümer, "Ancak Eskişehir'de son yıllarda hayvanları koruma konusunda bazı gelişmeler sağlanmıştır. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerince açılan köpek barınaklarında sahipsiz köpeklere sahip çıkılmakta, aşılanmakta ve kısırlaştırılmaktadır. Sonra köpeklerin kulaklarına küpe takılarak doğaya salıverilmektedir" dedi.

Doğanın ekolojik dengesi, doğa ile canlıların bir arada uyum içinde yaşamasını gerekli kıldığını vurgulayan Sümer, "Türkiye'de koruma görevi yasalar olduğunda uygulanmaktadır. Bu nedenle Türkiye'de yeni Hayvan Hakları Yasası hazırlanmalı ve uygulamaya koyulmalıdır. Bu nedenle Eskişehir milletvekilinin yeni bir yasa hazırlayarak TBMM'ye sunulması için göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber