Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

’Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan’ Projesi sona erdi

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile TURİNG işbirliğinde, Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği "Yeni Bir Turizm...

’Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan’ Projesi sona erdi

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile TURİNG işbirliğinde, Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi kapsamında, yaklaşık 40 profesyonel rehberin katılımıyla Mimar Sinan'ın vakıf eserlerinin ziyaret edileceği program Edirne'de gerçekleştirildi.

Programa İstanbul Rehberler Odasına kayıtlı profesyonel 40 tur rehberi katıldı. Program için 10 Eylül Cumartesi günü İstanbul'dan hareket eden grup Trakya bölgesindeki Mimar Sinan eserlerini ziyaret etti. Vakıf medeniyetinin en önemli mimarlarından Mimar Sinan'ın eserleri Vakıflar Genel Müdürlüğü uzman personeli tarafından turist rehberlerine anlatıldı.

Karşılık beklemeden iyilik yapmak amacıyla kurulmuş 50 binden fazla Osmanlı ve Selçuklu vakfının temsilcisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarihi misyonu ve vakıf medeniyetinin en güzide eserlerinin mimarı olan Mimar Sinan'ı merkeze alan ziyaret programı, Lüleburgaz'daki Sokullu Külliyesi'nden başlayarak, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği ve 2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye Camii'nde sona erdi.

"Mimar Sinan'ın eserleri artık daha doğru bilgilerle ziyaretçilere anlatılacak"

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Trakya'da bulunan Sinan eserleri geziliyor. Mimar Sinan'ın Edirne'de olduğu gibi Trakya genelinde de birçok eseri var. Projenin ismi "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan'. Bu kapsamda, ilk olarak Lüleburgaz'da Sokullu Külliyesi'nde çalışmalar yapıldı. Oradan Babaeski ve Havsa'daki eserler incelendi. Daha sonra da programın son bölümünde Edirne merkezdeki Sinan eserleri gezildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bizler, profesyonel rehberleri bilgilendirmek istiyoruz. Bu gezilen eserlerin tamamı vakıf eserleri, dolayısıyla vakıf medeniyetini, kültürünü de anlatma açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Neden rehber grupları seçiliyor? Çünkü biz rehberlere bunları anlattığımızda onlarda ona göre gruplar oluşturuyorlar. Daha doğru bilgileri açıkçası katılımcılara iletebiliyorlar. Bu çalışma kapsamında rehberlerden de çok güzel geri dönüşler aldık" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber