Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”
Ekonomi 20 Şubat 2018 - 10:18 Yorum: 0

Yeni geliştirilen piyade tüfeğini görmeye geldiler

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, beraberindeki heyet ile TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı...

Yeni geliştirilen piyade tüfeğini görmeye geldiler

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, beraberindeki heyet ile TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyarette bulundu.

Yücesan ve beraberindekiler başta TİSAŞ tarafından geliştirilen ve seri üretimine kısa sürede başlanacak olan ZPT piyade tüfeği ve yeni üretim tabancaları inceleyerek bilgi aldılar.

Yücesan'ın yanı sıra Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Akduman ve Trabzon Özel Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Yılmaz'ı ağırlayan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, TİSAŞ'ın tasarladığı ve ürettiği özgün ürünleri anlattı. Alemdaroğlu " Ar-Ge'ye ayırdığımız kaynaklar ve geliştirdiğimiz bu ürünler ile sektörde Zigana markası önemli bir yere sahip olmuştur. Tamamıyla kendi fabrikamızda üretmiş olduğumuz yüzde 100 yerli olan tabancalarımıza yine tamamiyle yerli ve milli Zigana Piyade Tüfeğimizi (ZPT) de katarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin hafif silah ve piyade tüfeği ihtiyacını karşılayabilme onuru bizleri daha büyük hedeflere yöneltmiş, başlatılan ihracat çalışmaları neticesinde bugün üretimin yüzde 80'lik kısmını ihraç eder hale getirmiş bulunmaktadır. Yönelmiş olduğumuz bu rota ile dünyada ve özellikle savunma sanayi sektöründe "Türk malı" olgusunu daha fazla kullanıcıya ulaştırma amacındayız" dedi.

Trabzonlu olması sebebiyle şehri ve silah sanayini yakından takip ettiğini belirten Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, " TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi" nin gerek yurt içi ve gerekse yurtdışındaki başarısı takdire şayandır. Sektörle yakından ilgilenip takip ediyorum ve TİSAŞ tarafından özellikle yeni geliştirilen piyade tüfeği ile ilgili gelişmeleri yerinde görmek ve bilgi almak için bir ziyaret düzenledik. Milli ve yerli silahlarımızı gördükçe gururlanıyorum. Yerlilik ve millilik oranının bu denli yükselmesi, ülkemizin silah sanayi alanında gelişmesine ve aynı şekilde döviz girdisi sağlaması önemli" diye konuştu.

Beraberindeki heyet ile fabrika üretim sahasını gezerek bilgiler alan Yücesan, daha sonra polingonda Zigana Piyade Tüfeği ve Zigana tabancalarıyla atış gerçekleştirdi.

Yeni geliştirilen piyade tüfeğini görmeye geldiler

Yeni geliştirilen piyade tüfeğini görmeye geldiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber