Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 16:28 Yorum: 0

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Atatürk Üniversitesi'nin 16. Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, düzenlenen törenle Prof.

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Atatürk Üniversitesi'nin 16. Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, düzenlenen törenle Prof. Dr. Hikmet Koçak'tan Rektörlük görevini devraldı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen devir teslim törenine Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Devir teslim töreninden önce Prof. Dr. Hikmet Koçak ve yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın özgeçmişleri okundu. Ardından protokol konuşmalarını kısmına geçildi ve ilk konuşmayı Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı.

8 yıllık rektörlük görevi sonunda, misafirlere son kez hitap ettiğini belirten Koçak, mesai arkadaşı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya görevi devretmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Koçak: "Atatürk Üniversitesi yarım asrı geride bırakan, ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biridir. Son 8 yılını bizlerin idaresinde geçiren üniversitemiz, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, dünden daha büyük, daha gelişmiş ve yarınlara daha umutla bakan bir yapıya kavuşmuştur. 8 yıl boyunca her anımıza hizmet aşkı, sorumluluk bilinci ve hakkaniyet duygusu hâkimdi. Bu koltuğun bize bırakılan bir emanet olduğunu hiç unutmadık. Bu şuur tüm eylem stratejilerimizde, tüm plan ve kurgularımızda, tüm çalışmalarımızda ve tüm kalkınma hamlelerimizde bizlerin rehberiydi.

Bugün "Bismillah"la başladığım görevimi "elhamdülillah" ile sonlandırıyorum. Aldığımız noktadan çok daha ilerilere taşıdığımız bu bilim ve eğitim kurumu, öyle inanıyorum ki çok daha ileri noktalara taşınacaktır. Bu noktada yeni rektörümüzün ve ekibinin büyük bir sorumluluk aldıklarını ve bu sorumlulukları hakkıyla yerine getireceklerinden en küçük endişem olmadığını belirtmek isterim. Kendilerine bu zorlu ama onurlu yürüyüşte yürekten başarılar diliyor, Rabbimden her daim yardımcıları olması niyazında bulunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya rektörlük cübbesini giydirdi ve yeni görevinde başarılar diledi.

Rektörlük cübbesini giyen Atatürk Üniversitesi'nin 16. Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 12 Ağustos 2016 tarihinde Atatürk Üniversitesi Rektörü olarak seçildiğini, rektörlük seçiminde oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan, adalet ve liyakati önceleyerek vatanına, milletine ihanet etmeyen herkesin rektörü olacağının altını çizerek, bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi'nin yarım asırlık geçmişi, bilimsel yeterliliği, öğrencileri ve mensuplarına sağladığı imkânları, ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına verdiği katkı ile her zaman önde gelen üniversiteler arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Çomaklı, "Bundan sonraki süreçte de hedefimiz, ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır. Bu amaca ulaşmak için tüm akademik ve idari personelimizin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacağını inanıyorum" dedi.

Rektör Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üniversitemizin, özellikle şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilim ve irfan üretmede başarılı bir performans sergilemesi için, iyi bir ekip çalışmasının var olması gerektiğine inanıyorum. Bu görevi ifa edebilecek yetenekli ve birikimli bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Siz değerli öğretim üyelerimizle, üniversite-sanayi, üniversite-tarım, üniversite-toplum ilişkililerini en üst düzeyde tutmaya gayret edecek ve şehrimizin lokomotifleri olan yerel ve merkezi yönetimlerle işbirliği içinde olacağız.

Başta üniversitemiz rektörlüğü görevini şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güne kadar üniversitemize hizmet etmiş olan başta Prof. Dr. Hikmet Koçak olmak üzere tüm rektörlerimize, akademik ve idari personelimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı görevi devraldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber