Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Aralık 2017 - 11:43 Yorum: 0

Yeni romantizm İzmir Ekonomi’den podyuma çıkıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi'nde 2018'i...

Yeni romantizm İzmir Ekonomi’den podyuma çıkıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi'nde 2018'i tasarımlarıyla karşılayacak. İzmir Ekonomili tasarımcılar, 22 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00'de yapılacak iki ayrı defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.

21 öğrencinin 70 parçadan oluşan farklı tasarımları, "Yeni Romantizm" adıyla podyuma taşınacak. İEÜ'lü öğrenci modeller tarafından sergilenecek tasarımlar arasında ayrıca, 2. sınıf öğrencileri, "Gömlek Tasarımları" 3. sınıf öğrencileri de "Kavramsal Yapı Söküm" eserleriyle yer alacak. Defilede aynı zamanda İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich'in 14 tasarımdan oluşan "PSA - Kavramsal Couture Koleksiyonu" da sergilenecek.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğrencilerin mezuniyet projesi güz dönemi defilesine "Yeni Romantik - kâbuslar ve rüyalar" başlığıyla hazırlandığını belirtti. Prof. Dr. Bulgun, şunları söyledi:

"4. sınıf öğrencilerimiz, defileye Öğretim Görevlimiz Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki dersinde hazırlandı. 2018 modası, farklı kültürlerden ve zamanlardan stillerin birleşimini kutlayan, güçlü romantik koleksiyonlarla kendini gösteriyor. Her şey pozitif ve renkli, özgür. Kumaşlar ve renkler sınırsız kombinasyonlarla karşılaştırılarak eşleştirildi. Defilenin kreatif direktörlüğünü Öğretim Görevlilerimiz Başak Gürsoy ve Jörn Fröhlich üstlendi."

'Kan kırmızısı gömlekler'

Defilede 3. sınıf öğrencilerinin de Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şölen Kipöz yönetimindeki tasarım stüdyosunda kavramsal yapısöküm üzerine çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Bulgun, "Öğrenciler, doğa ve insan ilişkisi, güzellik miti, lüks tüketimin eleştirisi gibi konulara yönelerek kendi tasarımlarını oluşturdu. 2. sınıf öğrencilerimiz de, Öğretim Görevlisi Angela Burns koordinatörlüğünde ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Corsini gözetiminde kırmızı renk paleti ve temel dokuma kumaşlarla gömlek tasarımları yaptı. Defilenin katalog çekimleri ise, İzmir Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasında gerçekleştirildi" dedi.

Yeni romantizm İzmir Ekonomi’den podyuma çıkıyor

Yeni romantizm İzmir Ekonomi’den podyuma çıkıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber