Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 08 Mart 2015 - 09:52 Yorum: 0

Yeni telefon almak yerine mevcut telefonlarınızı yenileyin!

Son model akıllı telefonlar satışa çıkmaya hazırlanıyor. Ancak akıllı telefonunuzdan kopamıyorsanız, şu anda kullandığınız modeli baştan aşağı yenileyerek bir süre daha kullanabilirsiniz.

Yeni telefon almak yerine mevcut telefonlarınızı yenileyin!

Geçtiğimiz hafta Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress) akıllı telefon üreticileri yeni modelleriyle deyim yerindeyse şov yaptı. HTC, Samsung, Sony ve LG başta olmak üzere tüm teknoloji devleri uzun süreden beri üzerinde çalıştıkları akıllı telefon modellerini ilk tüketicilerin beğenisine sundu. Baştan aşağıya yenilenen yeni akıllı telefon modelleri, artık daha fazla güce ve özelliğe sahip durumda. Ancak şu anda kullandığı akıllı telefon modelinden kopmak istemeyenler veya yeni modellerin satışa çıkmasını beklemek isteyenler için de yenileme seçenekleri bulunuyor. Kırık ekran camı, çiziklerle dolu bir arka kapak, çabuk biten batarya veya basmayan tuşlar gibi birçok sorunla karşılaşabilmek mümkün. Bu sorunları akıllı telefonunuzu yenileyerek çözebilirsiniz.

300 TL'DEN BAŞLIYOR

Akıllı telefonlarınızı yenilemek için yetkili servisleri tercih edebilirsiniz. Fakat yetkili servislerde çıkacak faturalar beklentilerinizin çok üzerinde yer alabilir. Bu yüzden mutlaka akıllı telefonunuzu yaptırmadan önce fiyat alın. Yaptığımız araştırmalarda yetkili servislerde akıllı telefonların ekran, batarya, kasa, arka kapak ve tuşlardan oluşan parçaların değiştirilmesi modele göre 750 ile 1200 TL arasında değişiyor. Yetkili servislerin yanı sıra cep telefonu tamiri yapan servisler de bulunuyor. Bu tip servislerde ise fiyatlar genellik çok uygun oluyor. Tek dezavantaj ise orijinal olmayan parçaların akıllı telefonlara takılması. Buradaki yenileme fiyatları ise 300 TL ile 700 TL arasında yer alıyor. Öte yandan akıllı telefonları yenilerken daha iyi parçaların takılması mümkün değil. Örneğin, batarya kapasitesini arttırmak veya kamera megapikselini yükseltmek gibi yenileme işlemleri akıllı telefonların standart özellikleriyle uyuşmuyor. Bu yüzden de söz konusu takılan yeni parçalar çalışmıyor veya akıllı telefonlara ciddi zararlar verebiliyor. Tamir servislerinin bu tip taleplerini kabul etmeyin.

Hangi telefon ne kadar yenileniyor

iPhone 5 ve iPhone 5S

Ekran camı: 200 TL

Arka kapak ve kasa: 220 TL

Tuş değişimi: 100 TL

Batarya: 120 TL

Toplam: 640 TL

iPhone 4 ve iPhone 4S

Ekran camı: 150 TL

Arka kapak ve kasa: 200 TL

Tuş değişimi: 50 TL

Batarya: 120 TL

Toplam: 520 TL

HTC One M8

Ekran camı: 260 TL

Arka kapak ve kasa: 150 TL

Tuş değişimi: 50 TL

Batarya: 60 TL

Toplam: 520 TL

Samsung Galaxy S5

Ekran camı: 200 TL

Arka kapak ve kasa: 250 TL

Tuş değişimi: 70 TL

Batarya: 100 TL

Toplam: 620 TL

Samsung Galaxy Note 2

Ekran camı: 250 TL

Arka kapak ve kasa: 220 TL

Tuş değişimi: 50 TL

Batarya: 130 TL

Toplam: 650 TL

Sony Xperia Z2

Ekran camı: 200 TL

Arka kapak ve kasa: 300 TL

Tuş değişimi: 70 TL

Batarya: 70 TL

Toplam: 640 TL

LG G3

Ekran camı: 320 TL

Arka kapak ve kasa: 150 TL

Tuş değişimi: 50 TL

Batarya: 80 TL

Toplam: 600 TL

* Ortalama parça fiyatları verilmiştir.

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber