Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 31 Aralık 2015 - 18:44 Yorum: 0

“Yeni Ümitler ve Heyecanlar Eşliğinde 2016 Yılına Giriyoruz”

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016 yılına girildiğini ifade ederek, “Yeni yılın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“Yeni Ümitler ve Heyecanlar Eşliğinde 2016 Yılına Giriyoruz”

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016 yılına girildiğini ifade ederek, “Yeni yılın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

 
 
 
 
 
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
 
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
 
00:00
Mute

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2015 yılının geride bırakılıp yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016 yılına girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın; milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.

“MİLLETİMİZ, 1 KASIM SEÇİMLERİNDE TERCİHİNİ, İSTİKRAR VE GÜVENDEN YANA KULLANDI”

2015 yılında, iki milletvekili genel seçimi yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamdolsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükûmetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü millî iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik. Yaşananları çok iyi değerlendiren milletimiz de, 1 Kasım seçimlerinde, tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı. Bu vesileyle, seçim sonrası kurulan yeni hükûmetimize, Sayın Başbakan’a, Sayın Bakanlara başarılar diliyorum. Türkiye’nin, inşallah 2019 yılına kadar sürecek bu yeni döneminin, hayırlı hizmetlerle, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılacak önemli adımlarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE, SURİYE MESELESİNDE MAĞDURUN VE MAZLUMUN YANINDA BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye merkezli olarak bölgede yaşanan hadiselerin, bölücü terör de dâhil olmak üzere, pek çok sorunun kaynağı olduğunu ifade ettiği mesajında, Türkiye’nin; 5. yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, insani, ahlaki, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilediğini; bu ilkeli duruşun Irak, Mısır ve Libya gibi diğer ülkeler için de geçerli olduğunu kaydetti.

“Ülkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliğinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihî ve kültürel olarak kardeşlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin; Irak, Mısır, Libya ve Filistin’deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye’deki olayların da sorumlusu olmadığını vurguladı ve “Bizim, bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliğinden ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır” sözlerine yer verdi.

“BİZİM İÇİN KAPIMIZA GELENİN İNSAN OLMASI YETERLİDİR”

Türkiye’nin bu anlayışla, bugün toprakları içinde 2,2 milyonu Suriye’den, 300 bini Irak’tan olmak üzere, toplam 2,5 milyon insanı misafir ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu büyük kitle içinde her inançtan, her kökenden, her meşrepten, her mezhepten insan vardır. Çünkü bizim için kapımıza gelenin insan olması yeterlidir. Bu yaklaşım bizim için, hem ecdadımızın mirasıdır, hem de inancımızın bir gereğidir. Suriye’de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur. Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiç bir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık.”

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BÖLGE HALKININ HAKKINI, TALEPLERİNİ SAVUNMAK GİBİ BİR DERDİ YOK”

Mesajında, bölücü terör örgütünün, Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası ve bir taşeronu haline dönüştüğünün de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır” dedi ve şu açıklamaları yaptı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.”

“TERÖR ÖRGÜTÜYLE, ONUN GÜDÜMÜNDEKİ KİŞİ VE KURULUŞLARLA MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEKTİR”

Şehitlere ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında; “Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin; devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah’ın izniyle aşacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajını; “Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum” sözleriyle tamamladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber