Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 14:18 Yorum: 0

Yeni üniversite öğrencilerinin kayıt günü heyecanı başladı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tüm veli ve öğrencilerde üniversite kaydı heyecanı başladı.

Yeni üniversite öğrencilerinin kayıt günü heyecanı başladı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tüm veli ve öğrencilerde üniversite kaydı heyecanı başladı. Türkiye'nin hemen her ilinde kayıt günleri devam ederken, bulunduğu bölgenin ilk vakıf üniversitesi olan Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) de kayıt günleri başladı.

Tercihlerde kontenjanlarını yüzde 100 oranında doldurarak büyük bir başarıya imza atan HKÜ, 2016-2017 eğitim öğretim yılı lisans ve ön lisans kayıtları, yoğun bir ilgi ve heyecanla başladı. Gaziantep'ten ve dışındaki illerden yüzlerce veli ve öğrencinin sabahın erken saatlerinden itibaren HKÜ Kampüsüne gelmesiyle start alan yeni öğrenci kayıtları, yoğun bir katılımla gün boyu devam etti.

HKÜ, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplamda; 5 Fakülte, 2 Yüksekokul olarak 24 Bölümde yeni öğrenci kayıt işlemleri sürüyor. Kampüse gelen her veli ve öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenip, kayıt işlemlerini seri ve pratik olarak yürüten HKÜ, veli ve öğrencilerden tam not aldı.

Toplamda 24 bölümde kayıt işlemlerini sürdüren HKÜ, kayıt işlemlerini daha seri ve pratik hale getirebilmek için bölümlerin kayıtlarını günlere bölerek oluşabilecek kalabalık ve yığılmanın önüne geçti. HKÜ, 15-16 Ağustos pazartesi ve salı günlerinde, Eğitim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. 17-18 Ağustos çarşamba ve perşembe günlerinde ise, Hukuk Fakültesi ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesinin yeni öğrenci kayıt işlemlerini yapılacak. Mazereti dolayısıyla kayıt yaptıramayan öğrencilerin kayıtları ise 19 Ağustos cuma günü yapılarak, yeni öğrenci kayıt işlemleri tamamlanacak.

Yeni üniversite öğrencilerinin kayıt günü heyecanı başladı

Yeni üniversite öğrencilerinin kayıt günü heyecanı başladı

Yeni üniversite öğrencilerinin kayıt günü heyecanı başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber