Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Güncel 12 Aralık 2018 - 19:19 Yorum: 0

Yeni Zamlar Sonrası Elektrik Tasarrufu Yapmanızı Sağlayacak 8 Yöntem

Elektrik ücretlerine yansıyan yeni zamlar sebebi ile faturalar gün geçtikçe kabarırken abonelerde faturaları düşürmek için çareler aramaya başladı.

Yeni Zamlar Sonrası Elektrik Tasarrufu Yapmanızı Sağlayacak 8 Yöntem

Elektrik ücretlerine yansıyan yeni zamlar sebebi ile faturalar gün geçtikçe kabarırken abonelerde faturaları düşürmek için çareler aramaya başladı. Özellikle evlerde artık her şeyin elektriğe bağlı olması da faturanın bir türlü azalmamasına sebep oluyor. Peki yakın zaman da Fatura smart tarafından yayınlanan infografik ile bakalım faturayı düşürmek için neler yapabiliyoruz.

1. Elektronik Ürünleri Fişten Çekin

Elektronik ürünler fişe takılı halde bırakıldığında stand by durumunda olsa da elektrik tüketmeye devam eder. Kullanıcı istediği an hızlı bir şekilde açılmak için bekleyen bu cihazları komple kapatıp fişlerini de prizden çekmek faydalı olacaktır. Bütün cihazları tek bir uzatmalı prize bağlayıp onu da düğmeli bir priz seçerek bu işi pratikleştirebilirsiniz.

2. Enerji Tasarruflu Beyaz Eşya

Eğer enerji verimi düşük beyaz eşyalarınız varsa bunları yenileri ile değiştirin. A++ veya yüksek enerji tasarruflu beyaz eşyalar kısa sürede harcadığınız masrafı elektrik faturasında ki farklar sayesinde çıkaracaktır.

3. Ampülleri Değiştirin

Eğer akkor veya florosan kullanıyor iseniz acilen değiştirip led lambalara geçmenizde fayda var. Led lambalar düşük elektrik tüketimi ile akkor ampüllere göre ciddi elektrik tasarrufu sağlamaktadır.

4. Perdeleri Yaz Dönemi Kapatın Kış Dönemi İse Açın

Perdeleri ve panjürleri yazın kapalı tutarak evi soğutma masraflarını, kışın ise açık tutup güneş ışığından faydalanarak evi ısıtma masraflarını kısabilirsiniz. Klimanın tüketimi ciddi oranda değişecektir.

5. Klimalara Bakım Yaptırın

Klimanıza bakım yaptırmak yaz veya kış fark etmeksizin klimanın tüketiminde ciddi tasarruflar sağlayacaktır. Bu sebeple sezonluk bakımları ihmal etmeyin.

6. Faturaları Kontrol Edin

Herhangi bir haksız vergilendirme veya yanlış bir tarife kullanmadığınızdan emin olmak ve sayacın doğru okunduğunu görmek amacı ile faturalarınızı kontrol edin. Sayacı okuyan da insan, herkes hata yapabilir göz atmakta fayda var.

7.Pencere Ve Kapıları Çift Cam Yaptırın

Eğer eski tip cam ve pencereleriniz varsa ciddi ısı kaybınız var demektir. Özellikle kış dönemi elektrikle ısınılan yerlerde çift camlı yeni sistemler oldukça faydalı olacaktır.

8.Soğutucuları Uzun Süre Kapağı Açık Tutmayın

Buzdolabı gibi soğutucular öncelikle içerideki havayı soğutur daha sonra hava ile ürünler soğuma gösterir. Eğer kapağını uzun süre açık tutarsanız içerisinde ki hava ısı kazanır işlem tekrar eder. O yüzden sık sık kapağını açmaktan kaçının.

Faturasmart.com'a Bu İnfografik İçin Teşekkür Ederiz.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber