Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 14:24 Yorum: 0

Yeniceli Aşık Sıdkî Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür-Sanat Sempozyumu başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Yeniceli Âşık Sıdkî Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür-Sanat Sempozyumu" düzenledi.

Yeniceli Aşık Sıdkî Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür-Sanat Sempozyumu başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Yeniceli Âşık Sıdkî Baba ve Popülerlik Çerçevesinde Kültür-Sanat Sempozyumu" düzenledi. Üç sürecek sempozyumda Yeniceli Sıdkî Baba'nın hayat hikayesi, divanı, şiir tarzı hakkında bilgiler verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumun açılışına, Mersin Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Cemal Yıldızer ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başkan Kocamaz, Tarsus'un Yenice Köyü'nde doğan Yeniceli Âşık Sıdkî Baba'nın, Türk dilini en temiz şekli ile kullanan ve eserleri günümüze kadar gelen, Anadolu insanını ve halk edebiyatını en başarılı şekilde yansıtan bir sanat adamı olduğunu söyledi. Kocamaz, "Sade bir Türkçe ile söylediği deyiş ve semahları, aradan geçen bunca yıla rağmen hala dilden dile dolanır. Yeniceli Âşık Sıdkî Baba'nın hayat hikâyesi, Anadolu'nun ruh iklimi hakkında da önemli ipuçları verir. Onun ve diğer halk ozanlarımızın deyiş, koşma ve türküleri, bin yıllık vatanımız Anadolu'nun yeryüzünün en bilge coğrafyası olduğunu haykırır" dedi.

Vali Yardımcısı Deniz ise yaptığı konuşmada geleneksel halk şairlerinden olan Yeniceli Âşık Sıdkî Baba'nın sadece bir sanat adamı olmadığını, vatan savunmasında mücadele etmiş iyi bir asker olduğunu da ifade ederek, "Yeniceli Âşık Sıdkî Baba sadece ilimize değil, dünyaya mal olmuş bir halk şairimiz olmanın yanı sıra bir bilim adamı ve sanat insanıdır. Aynı zamanda yurt savunmasına ordunun bir neferi olarak katılmış ve Doğu Anadolu'da Ruslara karşı mücadele etmiştir. Yeniceli Âşık Sıdkî Baba gibi değerlerin ve eserlerinin yaşatılması adına yapılan bu etkinlikler oldukça önemli. Katılımın yoğun olması da bizi sevindirdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, oturum başkanlığını Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'nun yaptığı sempozyumda, Yeniceli Âşık Sıdkî Baba'nın hayatı, eserleri ve akademisyenler tarafından hazırlanan araştırmalar katılımcılar ile paylaşıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber