Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 28 Ocak 2020 - 09:23 Yorum: 0

"Yenidoğan canlandırma eğitimi" yapıldı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce "Yenidoğan Canlandırma Programı" eğitimi düzenlendi.

'Yenidoğan canlandırma eğitimi' yapıldı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce "Yenidoğan Canlandırma Programı" eğitimi düzenlendi.

Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana "Yenidoğan Canlandırma Programı" (NRP) yürütülüyor. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yeni doğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla "Yeni doğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri" gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Tekirdağ'da "Yeni doğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi" düzenlendi.

Söz konusu eğitime ilimizdeki kamu, üniversite ve özel hastanelerde çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Anestezi Uzmanı ve doğum eyleminde görev alan Pratisyen Hekim, Ebe, Hemşire ve Anestezi Teknisyenleri, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonları ile komuta kontrol merkezinde görev yapan Acil Tıp Teknisyeni, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerlerinden oluşan 25 kişi katıldı.

Eğitime, eğitimci olarak Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Nedim Samancı, Dr. Öğretim Görevlisi Sinan Tüfekçi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri Ebe Gülaydın Tabu ve Ebe Fatma Çokzehir katıldı.

"Yenidoğan canlandırma eğitimi" yapıldı

"Yenidoğan canlandırma eğitimi" yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber