Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Yozgat'ın Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, 2 buçuk yıl içerisinde 250 bin metrekare kilitli parke döşeyip 10 kilometre yol asfaltlayarak,...

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Yozgat'ın Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, 2 buçuk yıl içerisinde 250 bin metrekare kilitli parke döşeyip 10 kilometre yol asfaltlayarak, ilçelerini çamurdan ve tozdan kurtardıklarını söyledi.

Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, göreve geldikleri günden itibaren, Yenifakılı'yı modern bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Biz görev geldiğimizde ilçemiz kışın çamurdan yazın ise tozdan geçilmiyordu. Yollarda oluşan çukurlardan dolayı vatandaşımız yeni araç dahi almıyordu.Bu sebeple ilk iş olarak çalışmalarımıza yollarımızdan başladık. Cadde ve sokaklarımıza 250 bin metrekare beton kilitli parke döşedik. 10 kilometre asfalt çalışmamız oldu. Şimdi vatandaşımız cadde ve sokaklarda ayağı toprağa, çamura değmen evine ve iş yerine ulaşıyor." dedi.

Su şebekesi olmayan veya eskimiş olan bölgelerde 3 kilometre su şebekesi döşediklerini ifade eden Başkan Karadavut, "2 Kilometre de elektrik hattı yer altına alındı. İlçemizin ortasından demiryolu geçiyor ve zaman zaman kazalar yaşanıyordu. Vatandaşımızın demir yolundan rahat geçmesi için bir alt geçit yaptık. İlçemizin imar planı yoktu imar planını hazırlattık. Vatandaşımızın rahat alışveriş yapması için kapalı Pazar yerimizi yaptık. Çocuklarımızın spor yapmalarına olanak sağlamak için bir kapalı halı saha yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk." diye konuştu.

Yenifakılı ilçesini gelişen ve modernleşen bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Karadavut, "İlçemizin gelişimine katkı sağlaması için 5 bin dekarlık alanı yenilenebilir enerji kamu alanı ilan ettik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde burası güneş enerjisi ile donatılması için çalışma yapacağız. Yine 19 dönümlük bir alanı Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ederek burasını kapalı ve açık spor alanı yaparak gençlerimizin ve ilçe halkımızın hizmetine sunacağız. Yine ilçemizde bulunan ve Kapadokya yer altı şehirlerinin devamı niteliğinde olan Damlalı yer altı şehrini turizme kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da üniversitemiz ile görüşmelerimiz sürüyor burasını üniversitemize devredeceğiz ve üniversitemiz burada çalışmalar yapacak. İlçemizi diğer şehir ve ilçelere bağlayacak olan Boğazlıyan, Yenfakılı ve Kozaklı yol projesi tamamlandı, istimlak çalışmaları sürüyor. Ayrıca Yenifakılı'yı Kapadokya ve Yozgat'tan Hattuşaş'a bağlayacak bir yol yapılması konusunda girişimlerimiz var inşallah bu yol ağımız projelendirilir ve yapımına başlarsa ilçe halkımız Yozgat'a daha kısa sürede ulaşacağı gibi turizmciler de bu yolu tercih edecektir." ifadelerini kullandı.

Başkan Karadavut, çalışmalarda kendilerine destek olan Adalet Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile diğer Yozgat milletvekillerine teşekkür etti.

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Yenifakılı Belediyesi 250 bin metrekare kilitli parke döşedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber