Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 10:28 Yorum: 0

Yenimahalle Belediyesi’nden vergi affı uyarısı: 31 Ekim son gün

Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yenimahalle Belediyesi’nden vergi affı uyarısı: 31 Ekim son gün

Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenimahalle Belediyesi de vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak 31 Ekim tarihine kadar yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Resmi Gazete'de yayınlanan 6736 sayılı yasaya istinaden emlak, ÇTV, İRV vergileri ile asfalt borçları vergi affı kapsamına alındı. Vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunan belediye yetkilileri son başvurunun 31 Ekim Pazartesi günü olduğunu belirterek, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların Yenimahalle Belediyesi veznelerine ve Semt Birimlerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. Buna göre borçluların, son güne kalmadan borçlu bulundukları tahsil dairelerine yazılı olarak başvurmaları gerekiyor. Yapılandırılan borçlar tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılacak. Peşin ödemelerde yapılandırılan borçlara herhangi bir kat sayı ya da faiz uygulanmayacak.

Borçluya 18 taksit imkanı

Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 30 Kasım 2016 tarihi mesai bitimine kadar, kalan taksitler ise 2'şer aylık dönemler halinde ödenebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber