Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 11:53 Yorum: 0

Yenimahalle’de Muharrem ayı etkinlikleri devam ediyor

Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı'nın ortaklaşa düzenlendiği "Aşure Günü" programı belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleşti.

Yenimahalle’de Muharrem ayı etkinlikleri devam ediyor

Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı'nın ortaklaşa düzenlendiği "Aşure Günü" programı belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleşti.

Çok sayıda Alevi vatandaşın katıldığı programda konukları, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, CHP Yenimahalle İlçe Yönetimi, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz ve İran Büyükelçiliği çalışanları da yalnız bırakmadı.

"Farklılıklarımız bir araya geldiğinde de çok güzel olabilir her şey"

Alevi hemşerileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Yaşar, "Aşure, 12 çeşit besinden yapılır ve ortaya bu muhteşem tat çıkar. Demek ki farklılıklarımız bir araya geldiğinde de çok güzel olabilir her şey. Yeter ki biz farklılıklarımızı zenginlik belleyelim, ayrıştırmayalım, birlikte güzel olalım. Hepimiz büyük bir çınarın dallarıyız. Aynı toprağa kök saldık, aynı topraktan beslendik, farklı bakış açımız, farklı düşünmemiz ve farklı davranmamız bizim inanç ve itikat zenginliğimizin göstergesidir ancak yolumuz birdir. Biz Türk Ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli ile Yunus Emre ile Mevlana ile Dadaloğlu ile Pir Sultan ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz, bir ve bütün olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Türkiye'de birlik beraberliğe çok gereksinim var"

Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Faruk Ali Yıldırım konuklara seslendi.

Yıldırım, "Muharrem ayı Müslümanlar için kutsal bir aydır. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Aşurelerimizi dağıtacağız o da İmam Hüseyin Dergahına yazılsın inşallah. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Bu mekanı bize hazırlayıp sunan Başkan Fethi Yaşar'a teşekkür ediyorum. Biz 8 senedir beraberiz ilk aşuremizi burada İlk cemimizi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapmıştık. Türkiye'de birlik beraberliğe çok gereksinim var. Biz de bugün burada bütün dostlarımızı buluşturduk" dedi. Konuşmaların ardından program mersiye ve deyişlerle devam etti. Semah gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülseren Kılıç'ın performansı ise büyük beğeni topladı. Programın sonunda 3 bin aşure vatandaşlara dağıtıldı.

"Kerbela'nın Ağıtı" Nazım'da yankılandı

Muharrem ayı etkinlikleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Yenimahalle Belediyesi iş birliğinde "Kerbela'nın Ağıtı" konseriyle devam etti.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve birbirinden güzel deyişlerin okunduğu konsere, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal da katıldı. Vatandaşlar tarafından ayakta alkışlanan koro ekibine, Yıldız ve Kartal çiçek takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber