Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Şubat 2018 - 12:03 Yorum: 0

Yenimahalle’den Dumlupınar’a yardım eli

Yenimahalle Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nın kaderini değiştiren en önemli savaş olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı topraklar olan Kütahya'nın...

Yenimahalle’den Dumlupınar’a yardım eli

Yenimahalle Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nın kaderini değiştiren en önemli savaş olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı topraklar olan Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine yardım eli uzatıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat komuta ettiği savaş sonrası Yunanların İzmir'e kaçışının başlaması ve Büyük Zafer'in kazanılmasına neden olan bölgedeki en büyük eksikliğin kültür merkezi ve misafirhane olması üzerine harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, projeyi 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yetiştirmeyi hedefliyor. Dumlupınar'ın makus talihini değiştirmek ve onu şanına yaraşır görünüme kavuşturmak için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, ilçeye misafirhane ve sosyal tesis kazandıracak. Dumlupınar'a yatırım yapmaktan onur duyduğunu anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ben Afyonluyum. Kurtuluş Savaşı'nın geçtiği toprakların evladıyım. Ben tarihi, sadece tarih kitaplarından öğrenmedim. Dedelerimden, ebelerimden öğrendim. Ülkemizin hangi acıları yaşadığını, Mustafa Kemal'i onlardan dinledim. Cumhuriyeti bu ülkenin reçetesi olarak görüyorum. Bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdi ölümüne bir özgürlük mücadelesinin verildiği bu topraklara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu" dedi.

30 Ağustos'ta hizmete açılacak

Mart ayında ihalesi yapılacak olan tesisin 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında 4 günde 15 bin şehit verilerek zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un yıl dönümünde 30 Ağustos 2018'de tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerine projelendirilen misafirhane ve sosyal tesisin toplam kapalı inşaat alanı bin 500 metrekare olup, zemin ve bir kattan oluşacak. Proje çalışmaları devam eden tesiste çok amaçlı salon, 12 adet iki kişilik ve 1 adet süit oda olan misafirhane, TV ve kahvaltı salonu, idare, hazırlık odası, mescid ve teknik hacimler yer alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber