Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Yenimahalleli minikler anaokullarına kavuştu

Okul öncesi yaştaki çocuklara oyun ve eğitimi bir arada vererek ilköğretime daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını amaçlayan Yenimahalle Belediyesi,...

Yenimahalleli minikler anaokullarına kavuştu

Okul öncesi yaştaki çocuklara oyun ve eğitimi bir arada vererek ilköğretime daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, birbiri ardına açtığı anaokullarına bir yenisini daha ekledi.

Yunus Emre Mahallesi'nde açılan Ragıp Tüzün Anaokulu ve Gündüz Bakımevi'nin açılışına Yaşar'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, CHP Yenimahalle İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Eğitim sistemiyle oynamak, ülkenin geleceği ile oynamaktır"

Açılış öncesi yeni açılan anaokulunda eğitim hayatına adım atan miniklerle sohbet eden Yaşar, daha sonra coşkulu kalabalığa seslendi.

Konuşmasında Türkiye'deki eğitim sisteme değinen Başkan Yaşar, "Belediye olarak, göreve geldiğimiz günden beri tüm gücümüzle çağdaş, demokrasiye inanan, üretken, sorgulayan bir nesil yaratmak ve eğitim kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Çünkü bizler Gazi Mustafa Kemal'in aydınlık yolunda ilerliyoruz, onun ışığında yürüyoruz. O ışık sayesinde ben de buradayım, bu ülkeyi idare edenler de burada, sizler de buradasınız. Bunu devam ettirmek zorundayız. Biat kültürünü değil, sorgulayan, düşünen ve dünya eğitim sistemine kendisini kabul ettiren bir sistemi Türkiye'de gerçekleştirmek zorundayız. Sürekli eğitim sistemiyle oynamak, ülkenin geleceği ile oynamaktır" dedi.

"Yenimahalle'ye 10 anaokulu kazandıracağız"

Açılışını yaptığı anaokulu hakkında bilgi de veren Yaşar, "Göreve geldiğimde belediyenin bir anaokulu vardı. Bugüne kadar 5 anaokulumuzu daha yavrularımızın hizmetine açtık. İnşallah bu dönemimizde anaokulu sayımızı 10'a çıkaracağız. Çocuklarınıza en az sizin kadar önem verdiğimizin ve iyi bakacağımızın garantisini veriyoruz. Biz çocuklarımızın bu ülkenin kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar var olmasının teminatı olduğunu biliyoruz" dedi.

"Her karanlığın sonunda, bir aydınlık gelecektir"

Yeşil ise, "Çok acı gerçeklerle karşı karşıya kaldığımız bir süreç yaşıyoruz. Bu sürecin ve bu karanlığın da bir sonu vardır elbet, her karanlığın sonunda, bir aydınlık gelecektir. Fethi Başkanım gibi CHP'nin onurlu, saygın yöneticileri, belediye başkanlarımız, aydın, yurtsever insanlarımız bu karanlığa karşı ilim irfan yuvaları açıyorlar, biz onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Ragıp Tüzün Anaokulu ve Gündüz Bakımevi'nin içinde 6 adet derslik ve 3 adet uyku odası bulunuyor. İçerisinde öğretmen, doktor, psikolog ve idari odaların yanı sıra kapalı ve açık oyun alanları ile oyuncaklar, yemekhane, kapalı teras, asansör ve mutfağın da yer aldığı anaokulunda 90 minik eğitim alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber