Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 16 Eylül 2020 - 10:08 Yorum: 0

Yenişehir Belediyesinden Hareketlilik Haftasında dolu dolu etkinlik

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hareket ve doğa temalı birçok etkinlik gerçekleştirecek.

Yenişehir Belediyesinden Hareketlilik Haftasında dolu dolu etkinlik

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hareket ve doğa temalı birçok etkinlik gerçekleştirecek.

Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yürüme, bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesi amacıyla yapılan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 16-22 Eylül tarihleri arasında birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. Yenişehir'de hareketliliğe dikkat çekeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm etkinlikleri korona virüs tedbirlerine uyarak gerçekleştireceklerini vurguladı.

Yenişehir Belediyesinin "Hareket başlıyor" sloganıyla düzenleyeceği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, bu akşam saat 19.30'da Forum AVM önünde zumba gösterisiyle başlayacak. Hafta çerçevesinde, Kültür Parkta yoga seansı, Piri Reis Parkında pilates seansı, World Clean Up Day / Dünya Temizlik Günü kapsamında Fuat Morel Mahallesi kanal boyu çevresinde belediye personeli ile toplu temizlik etkinliği, belediye personeli ile Yenişehir sahili boyunca Özgecan Barış Meydanından Marina'ya kadar sosyal mesafeli sağlık yürüyüşü, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde çocuklar için Doğa ve Ekoloji konulu "Masal Gezginleri" interaktif gösterisi gerçekleştirilecek.

22 Eylül salı günü 19.00-20.30 saatleri arasında ise Mersin Bisiklet Derneği ile Yenişehir Belediyesi ana hizmet binasından Kushimoto Sokağına kadar Bisiklet Korteji düzenlenecek. Trafiğe kapatılacak Kushimoto Sokağında bisiklet etkinliği ve dans gösterileri yapılacak. Aynı gün World Car Free Day/Dünya Otomobilsiz Yaşam Gününde karbon emisyon seviyesinin düşürülmesini vurgulamak için Yenişehir Belediyesi çalışanlarının işe yürüyerek, bisikletle veya toplu taşıma ve servis kullanarak gelmesi sağlanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber