Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Ağustos 2017 - 14:33 Yorum: 0

Yenişehirspor lige iddialı hazırlanıyor

Bu yıl Mersin Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek olan Yenişehirspor, genç kadrosuyla yeni sezona iddialı hazırlanıyor.

Yenişehirspor lige iddialı hazırlanıyor

Bu yıl Mersin Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek olan Yenişehirspor, genç kadrosuyla yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Serhat Yıldırım, "Genç ve yetenekli bir kadro kurduk. Gençlerimiz 14 Ağustos'tan bu yana idman yapıyorlar. Çalışmalarından son derece memnunuz" dedi.

2 yıl önce çıktığı Süper Amatör Ligi'nde ilk yılında istediği başarıyı yakalayamayan Yenişehirspor, geçen yıl play-off'a kalmış, grubu 3. sırada bitirmişti. 14 takımın yer aldığı ligde, ilk maçını deplasmanda Kanalspor ile oynayacak olan Yenişehirspor, lig hazırlıklarına 14 Ağustos'ta başladı. Yenişehir Belediyesi Özgecan Gençlik Merkezi'nde bulunan sahada haftanın 6 günü idman yapan takım, hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Genç bir kadro ile bu sene ligde mücadele edecek olan Yenişehirspor, lige iyi başlamak istiyor.

"Çocuklarımız idmanlarda özveriyle çalışıyor"

Hazırlık dönemi ve takımla ilgili bilgiler veren Kulüp Başkanı Serhat Yıldırım, 14 Ağustos itibariyle idmanlara başladıklarını söyledi. Haftanın 6 günü idman yaptıklarını söyleyen Yıldırım, "Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan koşu, bir yandan top, bir yandan kuvvet, bir yandan çabukluk, bir yandan da taktik idmanlar yapıyoruz. Gençlerin göstermiş oldukları performanstan memnumun. Hepsi idmanlara kendilerini vererek, güzel bir şekilde çalışıyorlar. Futbolcularımız kısa sürede birbiriyle tanıştı ve birbirlerine uyum sağladı. Bu idmanlarda futbolcularımızı da tanıyoruz. Kimin ne yapabileceğini görüyoruz. Tabi ne yapacağını görüyoruz derken önemli olan maça yansıtmaları. Antrenmanlarda çalıştıklarımızı, yaptığımız idmanları doğru anlayıp, maçta da doğru bir şekilde uygulamak gerekir. Şu anda durumumuz gerçekten iyi. Bizde bu işe büyük bir özveriyle önem veriyoruz. Özverinin sonunda mutlu olacağımıza inanıyorum. Çünkü iyi antrenman yapıyorlar. Bu yaptıkları çalışmaların, emeklerin sonucunu da alacaklarına inancım tam" diye konuştu.

Bu sene özellikle genç bir kadro kurduklarını belirten Yıldırım, "Geçen yılki genel kadroyu bozmadık. Sadece aramıza 1-2 oyuncu takviye yaptık. Geçen yıl oyuncularımız sahada herşeylerini verdiler ve hedefimiz olan play-off'a kaldık. Yani bizim için iyi bir sezon geçti diyebilirim.Çocuklarımız play-off'da da elinden geleni yaptılar ama olmadı sağlık olsun. Hepsini teker teker tebrik ettim. Bu sene işi biraz daha ciddi tutuyoruz. O yüzden çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hem lige iyi başlamak istiyoruz hem de ligi güzel bir yerde bitirmek istiyoruz. Bu sene hedefimizi play-off olarak belirledik. Çalışmalarımızı da o yönde ilerletiyoruz. Allah sakatlık filan vermese hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü oyuncularımızda bu sene lige damga vurmak istiyor. Benim gençlere güvenim çok büyük. Hep beraber bu sene sonucu göreceğiz. Tabi gençlerin arasında 4-5 tane tecrübeli büyükleri de var. Onlarla birlikte gençler güzel bir uyum yakalayacaklardır. İdmanlarda biz bu uyumu görüyoruz. Takımda her şeyden önce bir kardeşlik ruhu var. Herkes birbirine saygıyla, sevgiyle yaklaşıyor. Bu bizi mutlu eden en önemli konu zaten. O yüzden herkesin umudu çok. İnşallah belirlediğimiz hedefe alnımızın akıyla ulaşacağız" şeklinde konuştu.

"Yenişehir Belediyesi destek vermediği gibi birde idman sahası için bizden para alıyor"

Belediyelerin amatör spora destek olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Mersin'de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediye amatör spor kulüplerine destek oluyor. Ancak adımız Yenişehirspor olmasına rağmen Yenişehir Belediyesi bize hiçbir zaman destek olmuyor. Tabi biz Yenişehir Belediyesi'nden gelecek yardıma da muhtaç değiliz. Ancak Yenişehir Belediyesi destek olmadığı gibi ilçeye yaptırdığı suni çim sahalarda idman yapmamız için bizden para alıyor. Her gün 2 saat saha ücreti olarak 140 lira veriyoruz. Bu resmen amatör spora vurulan bir neşterdir. Zaten amatör spor kulüpleri zor şartlarda varlıklarını sürdürüyor. Birde bazı belediyelerin bunu yapması resmen amatör spor kulüplerini bitirmek anlamına geliyor. Eğer bir yerde spor yoksa çocuklar boş gezer, ayakları pisliğe takılır. Biz çocuklarımız boş gezmesin, pis işlere bulaşmasın, spor yapsın diye takımımızı zorluklar içinde ayakta tutmaya çalışıyoruz. O yüzden özellikle belediyeler bizi zor durumda bırakmamalı" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber