Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 09:58 Yorum: 0

Yer altı şehrinin "giriş ücreti düşürülsün" önerisi

Derinkuyu Belediye Başkanı Balcı:

Yer altı şehrinin 'giriş ücreti düşürülsün' önerisi

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Kapadokya'daki en büyük iki yer altı şehrinden biri olan Derinkuyu'nun giriş ücretinin düşürülmesini istedi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derinkuyu Yer Altı Şehri'nin, Kapadokya’da en çok ziyaret edilen tarihi mekanlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını kaydetti.

Yer altı şehrine yılda 250 ile 300 bin civarında yerli ve yabancı turistin geldiğini vurgulayan Balcı, bu sayının daha da artmasının mümkün olduğunu bildirdi.

Yerli turistlerin çoğunun giriş ücreti yüksek olduğu için yer altı şehrini gezmeden döndüğünü öne süren Balcı, şunları kaydetti:

"Ücretlerin düşürülmesini istiyoruz. İlçedeki yer altı şehri, bölgenin en önemli turizm noktalarından birisi. Ancak yerli turistlerin çoğunluğu giriş ücreti olan 20 lirayı pahalı buluyor. Dolayısıyla 8 katlı 85 metre derinlikteki bu harika yeri gezemeden Üzümlü Kilise'ye yöneliyorlar. Kilisenin de ziyarete kapalı olması nedeniyle binanın dış yüzeyini görerek, ilçeden ayrılıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığından Derinkuyu Yer altı Şehri'nin giriş ücretinin 5 liraya düşürülmesini istiyorum." 

Giriş ücreti düşürüldüğünde yer altı şehrinin ziyaretçi sayısının iki katına çıkacağını iddia eden Balcı, "İlçe halkımız da kendi yer altı şehrini gezemiyor biz de bu duruma üzülüyoruz. İlçe halkımızın da yer altı şehrini ücretsiz gezmeleri için düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

Nevşehir-Niğde karayolunda il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Derinkuyu Yer Altı Şehri 1965 yılında ziyarete açılmıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber