Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 11:58 Yorum: 0

Yer fıstığı çikolatayla buluşup bayram şekeri oldu

Osmaniye’de, yer fıstığından yapılan draje şekerleri, Ramazan Bayramı için satışa sunuluyor

Yer fıstığı çikolatayla buluşup bayram şekeri oldu

OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye yer fıstığından yapılan şekerlemeler, Ramazan Bayramı'nda ağızları tatlandıracak.

İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan şirket tarafından kentin sembolü haline gelen yer fıstığından yapılan şeker, krema, kek, ezme, baklava, lokum, cezerye ve Medine Hurması, bayramda konuklara ikram edilmek üzere özel ambalajlarda hazırlanarak görücüye çıktı.

Türkiye'deki yer fıstığı üretiminin yüzde 44'ünün gerçekleştirildiği Osmaniye'de, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla yer fıstığı drajelerinin satışı arttı.

Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yer fıstığının sadece çerez olarak tüketildiği yönündeki algıları değiştirmek için 2009’dan beri yer fıstığından çikolata kaplı, renkli şekerlemeler ürettiklerini ve bu ürünlerin tüketiciler tarafından beğenildiğini söyledi.

Yer fıstığı draje şekerlerinin satışlarının bayram öncesi arttığını ifade eden Uzunparmak, şunları kaydetti:

"Kentimizin sembolü olan yer fıstığından yapılan şekerlemelerin özellikle bayramda her evde olmasını arzuluyoruz. İstanbul merkezli  bir firma tarafından yapılan drajeler, kent merkezindeki İl Özel İdaresi bünyesindeki şirkete ait firmanın satış noktalarının yanı sıra çok sayıda iş yerinde de satılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde de satışlarda gözle görülür bir artış var. Hem göze hem de damak tadına hitap ettiği için çok tutulan bir ürün haline geldi. Çikolata kaplı, renkli yer fıstıklı şekerlerimiz, bayramlaşmak için gelen misafirlerimize ikram edebileceğimiz güzel bir şeker olacaktır. Ayrıca bayramda kent dışına çıkacak vatandaşlarımızın da yakınlarına, dost ve arkadaşlarına hediye olarak ürünlerimizden götürmesini arzuluyoruz."

Uzunparmak, yer fıstığının adını yöresel halaydan alan "Beymail" markasıyla draje olarak satışının yapılmasının çiftçiyi de memnun ettiğini belirtti.

Kent ekonomisi için önemli olan yer fıstığının, kullanım alanlarının artmasıyla değer kazandığına dikkat çeken Uzunparmak, "Uzun yıllar elde ettikleri gelirin yetersizliğinden yakınan yer fıstığı üreticisinin yüzü, ürün yelpazesinin genişlemesi sayesinde gülmüştür. Yılda 30 ton civarında yer fıstığı sadece draje şeker üretiminde değerlendiriliyor. Bu da çiftçinin yer fıstığı üretimine dört elle sarılması anlamına geliyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber