Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 29 Ocak 2016 - 01:06 Yorum: 0

Yerel Bir Gazetenin Manşet Saçmalığı!

Malatya'da yayınlanan yerel bir gazetede yapılan haberde "Sakin Kent Değiliz" manşeti Malatya Emniyet Müdürülüğü tarafından 'yanıltıcı bir algı' olarak değerlendirildi.

Yerel Bir Gazetenin Manşet Saçmalığı!

MALATYA GÜNCEL - Malatya'da yayınlanan yerel bir gazetede yapılan haberde "Sakin Kent Değiliz" manşeti Malatya Emniyet Müdürülüğü tarafından  'yanıltıcı bir algı' olarak değerlendirildi.

"Sakin Kent Değiliz" manşeti yayınlanan haberle ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürülüğü yazılı açıklama yaptı;

27-28.01.2016 tarihlerinde internet, yerel görsel ve yazılı basında yayınlanan "Türkiye'nin Şiddet Raporu" başlıklı raporda geçen "Doğu Anadolu Bölgesinde 2014 yılı içerisinde 100 öldürme olayının Malatya Adli tıpta incelendiği ve 2015 yılında 35 (Otuzbeş) silahlı olayın yaşandığı Malatya, şiddetin ve en çok olayın olduğu il olarak kayıtlara geçti." şeklindeki ifadelere dayanarak İlimizde yayınlanan yerel bir gazetede yapılan haberde "Sakin Kent Değiliz" manşetiyle yer aldığı görülmüştür.

Bahse konu haberle ilgili yapılan araştırmada; İlimiz Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığında otopsi işlemi yapılan olguların çoğunluğu Malatya İl merkezinden olmamakla birlikte (Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli gibi) civar İl Mahkemelerinden, Hakimliklerinden ve Savcılıklarından gönderilen olguların da incelenmesinin yapıldığı göz önüne alındığında yapılan haberlerin yanıltıcı bir algıya neden olabileceği değerlendirilmektedir.

Malatya İlimizde Polis Sorumluluk Bölgesinde "Ateşli Silah ve Kesici Alet Neticesi" ölümlü olay sayısının 2014 yılı içerisinde (13), 2015 yılı içerisinde ise (16) olduğu ayrıca tüm bu olaylar aydınlatılarak olay failleri Adli Makamlara tevdi edilmiştir. İstatistiklere bakıldığında Polis Teşkilatının olayları aydınlatmada başarılı olduğu anlaşılmaktadır.


Malatya İlimiz, konumu itibariyle son yıllarda artan bir oranda göç alması ve nüfus hareketliliği yaşamasına rağmen her zaman huzurlu ve güvenli bir şehir olarak ön plana çıkmıştır. Bu huzur ortamının tesisi ve korunmasında vatandaş ve hizmet odaklı güvenlik hizmeti vermeyi ilke edinen Emniyet Müdürlüğümüz, çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde halkımızın huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan bu ortamın kararlı bir şekilde devam ettirme görevini bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş ve bundan sonrada aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir, denildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber