Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Haziran 2016 - 10:13 Yorum: 0

Yerel Kalkınma Ve Kent Kültürü Zirvesi, Eylül Ayında Van’da

Van, 19-21 Eylül tarihlerinde Altın Kentler Platformu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenen...

Yerel Kalkınma Ve Kent Kültürü Zirvesi, Eylül Ayında Van’da

Van, 19-21 Eylül tarihlerinde Altın Kentler Platformu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenen büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Büyük bir tarihsel mirasın üzerine kurulmuş Van, 19-21 Eylül tarihlerinde Altın Kentler Platformu tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenecek olan büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü temasıyla düzenlenecek olan Zirve,19-21 Eylül tarihlerinde "Van İçin Buluşuyoruz" sloganıyla Van'ın en önemli aktörlerini bir araya getireceği kaydedildi.

Zirvenin ilk gününde geniş kapsamlı bir açılış paneli yapılacağı, bu panelde Van'ın en önemli kişileri Van'a ilişkin görüşlerini ve değerlendirmelerini sunacakları, daha sonraki oturumlarda kadın girişimcilerin yerel kalkınma ve kent kültürünün geliştirilmesindeki rolleri, Van ilinin yapısal ve sektörel analizi ile diğer kentlerden gelecek olan akademisyenlerin o kentlere ilişkin çalışmalarına yer verileceği belirtildi.

Altın Kentler Platformu Başkanı Cenap Tuncer programla ilgili yaptığı açıklamada "Doğu ana dolunun güzel kenti Van'ın şehircilik alanında gelişmesini desteklemek ve şehircilik bilincinin, kent kültürü ve yerel kalkınmanın sağlanması, şehrin markalaşmasına destek olmak üzere , her yıl Van'da zirve ve sempozyumlardan oluşan çeşitli aktiviteler gerçekleştireceğiz. 19-21 Eylül tarihlerinde Altın Kent Platformu nun organizasyonu ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi'nin iş birlikteliği ile Van'da düzenleyeceğimiz Zirvede bu yıl şehircilik alanında pek çok sektörü de bir araya getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Başta merkezi ve yerel kamu yöneticileri, inşaat firmaları, peyzaj firmaları, teknoloji firmaları, alt yapı ve üst yapı firmaları, turizm firmaları, bilişim firmaları, üniversiteler, iş dünyası, sanat dünyası, akademisyenlerin de içinde yer aldığı daha pek çok kişinin Van'da zirvede ağırlayacaklarını belirten Tuncer, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca zirveye katılan tüm misafirlerimizi, zirvenin son gününde Van'ın önemli tarihi ve kültürel alanlarının yer aldığı Van Kalesi, Akdamar adasını gezdirerek Van'ı en güzel şekilde tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber