Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Eylül 2017 - 15:33 Yorum: 0

Yerel yönetimlerde sosyal hizmetler bu sempozyumda konuşuldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu'nda yerel yönetimlerin sosyal hizmette başarılı olan uygulamaları,...

Yerel yönetimlerde sosyal hizmetler bu sempozyumda konuşuldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu'nda yerel yönetimlerin sosyal hizmette başarılı olan uygulamaları, bu alanda karşılaşılan güncel sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Yerel yönetimlerde sosyal hizmet sempozyumu politikalar ve uygulamaları, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Üç oturumda gerçekleşen sempozyumda belediyelerde sosyal hizmet uygulamaları, sosyal hizmette güncel meseleler ve çözüm önerileri, sosyal hizmette işbirliği ve imkanlar başlıkları adı altında sunumlar yapıldı.

Yerel yönetimlerin üst düzey yöneticilerinin, STK temsilcilerinin akademisyenlerin ve öğrencilerin yer aldığı sempozyumda; fikir alışverişinde bulunuldu, işbirlikleri değerlendirildi.

"Bu program sadece bir başlangıç"

Düzenlenen sempozyumla yerel yönetimlerde uygulanan başarılı ve başarısız uygulamalar konusunda fikir alışverişi yapılacağını belirten Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan, "Bugün burada aslında birlikte hem belediyelerimizin çok kısa neler yaptığını görmüş olacağız. Akademisyenler bunun sürdürülebilirliği bakış açısıyla değerlendirmede bulunacaklar. Küresel ölçekte işler yapan bu aktörlerimiz gelecekteki işbirliği imkanları konusunda bazı fikirler sergileyecekler. Bu program sadece bir başlangıç. Bunun işe yaradığını görürsek bundan sonra katkı ürettiğini görürsek devam etmek istiyoruz önümüzdeki yıllarda da kuşkusuz genişleterek. Siz burada birkaç tane örneği görmüş olacaksınız aslında" dedi.

"Lütfen, bizi eleştiriniz"

Belediyelerin yapmış olduğu çalışmalarla çok başarılı projeler gerçekleştirdikleri vurgusu yapan Arslan, "Bu salonda farklı belediyelerden arkadaşlar var. Harikalar üretiyorlar. Her iş yapan insanın bazen eksik bazen yanlış yapma ihtimali var. Bazen daha iyisini yapma olanağı vardı. Bütün bunlar, bu tür konuşmalarda eleştirilerle, ortaya çıkacak bir şey. Hemen her toplantıda söylüyorum. Burada da söylüyorum. Lütfen, bizi eleştiriniz. Lütfen ertelediğiniz ne kadar eleştiriler varsa, okullarımıza, kurumlarımıza, bunu Marmara Belediyeler Birliği'ne iletiniz. Her bir eleştirinizin bizim için altın değerinde olduğunu, muhakkak değerlendirileceğini, dikkate alınacağını ve gözardı etmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Bizim gibi düşündüğünüzü ifade etmenize gerek yok. Omuzları üzerinde kafa taşıyan her insana değer veriyoruz. Bizim gibi düşünme zorunluğu asla yok. Hatta tercihen bizim gibi düşünmemesi gerekir" diye konuştu.

"Sosyal hizmette iş birliği ve imkanlar "başlıklı oturumda konuşan Türk Kızılay'ı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay'ın yapmış olduğu çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Altan, yaptığı sunumda ayrıca Kızılay'ın hayata geçirdiği projelerle ilgili merak edilenleri cevapladı.

İlk kez düzenlenen sempozyumla belediyelerin hayata geçireceği farklı projelerin temellerinin atılması ve dezavantajlı kesimlere yeni hizmetlerin sunulması hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber