Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Ağustos 2017 - 14:13 Yorum: 0

Yerfısıtğında 150 bin ton rekolte bekleniyor

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, 2017 hasat döneminde iklim şartlarında olumsuz bir durum yaşanmazsa 150 bin ton civarında ürün hasadı beklendiği...

Yerfısıtğında 150 bin ton rekolte bekleniyor

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, 2017 hasat döneminde iklim şartlarında olumsuz bir durum yaşanmazsa 150 bin ton civarında ürün hasadı beklendiği söyledi.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, yerfıstığında yeni bir hasat dönemine ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Bir yılda iki ürün alınabilen bu topraklar, bölgemize büyük bir zenginlik kazandırmakta ve insanımıza gelir kapısı olmaktadır. Yetiştirilmekte olan ürünler arasında yer fıstığının ilimiz için ayrı bir yeri ve öneminin olduğu aşikardır. Hasatla birlikte yer fıstığı ürününe dayalı sektörler hareketlenme yaşayacaktır ve bu durum da bölgemiz ekonomisine olumlu yansıyacaktır" dedi.

Hasat beklentileri hakkında bilgi veren Çenet "2016 yılında Türkiye genelinde 422 bin dekar alana ekimi yapılan yer fıstığından 160 bin ton kabuklu yer fıstığı ürünü hasadı yapılmıştır. En çok üretim yapan il Adana'da 99 bin ton, Osmaniye'de 48 bin ton yerfıstığı üretimi gerçekleşmiştir. 2017 hasat döneminde iklim şartlarında olumsuz bir durum yaşanmazsa eğer yine 150 bin ton civarında ürün hasadı beklenmektedir. Her yıl geleneksel olarak yapılan yer fıstığı tüccarları istişare toplantılarında alınan kararlara tüm üyelerimizin uymalarını beklemekteyiz. Tüketiciye daha iyi ve kaliteli ürünler sunmak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

Çenet, yeni hasat sezonunun üreticilere ve Borsa üyelerine hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber