Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Nisan 2019 - 09:53 Yorum: 0

Yerli tohum almak için birbirleriyle yarıştılar

Bursa'da Nilüfer Belediyesinin dağıttığı ücretsiz yerli tohumlardan almak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, balkonlarında sebze yetiştirip organik...

Yerli tohum almak için birbirleriyle yarıştılar

Bursa'da Nilüfer Belediyesinin dağıttığı ücretsiz yerli tohumlardan almak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, balkonlarında sebze yetiştirip organik ürün tüketiyor.

Bursa'da, bu yıl 5. defa düzenlenen tohum takas şenliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar belediyenin her kişiye 5 çeşit verdiği yerli sebze tohumlarından almak için birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlar aldıkları tohumları balkonlarındaki saksılara ekerek burada yerli tohumdan GDO'suz sebzeler elde ederek organik ürünler tüketiyor. Bu ektikleri yerli tohumlardan yetişen sebzelerden tohum da elde eden vatandaşlar, bunların bir kısmını kendileri için saklarken, bir kısmını da dağıtarak yerli tohumun Türkiye'nin her vilayetine yayılmasını sağlıyor.

Dedelerinden kalan yerli tohumlardan yetişen ürünleri tüketmeyi çok özlediklerini belirten vatandaşlar, "Buraya yerli tohum almak için geldik. Her kişi ismini kaydettirerek 5 çeşit tohum alabiliyor. Bu tohumları bahçesi olan bahçesine, olmayan balkonunda saksıya ekerek yetiştirecek. Bu tohumlardan organik yerli ürünler yetiştirerek çocukluğumuzda tükettiğimiz lezzetleri tadacağız" dedi.

Yerli tohum almak için birbirleriyle yarıştılar

Yerli tohum almak için birbirleriyle yarıştılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber