Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 16 Nisan 2014 - 11:16 Yorum: 0

Yeryüzü Konuşmaları Malatya’da

İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Malatya’da gerçekleşecek iki önemli toplantıya imza atıyor.

Yeryüzü Konuşmaları Malatya’da

MALATYA - İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Malatya’da gerçekleşecek iki önemli toplantıya imza atıyor. Dünya üzerinde sağlık hizmetine muhtaç 30’u aşkın ülkeye iyilik taşıyan Yeryüzü Doktorları, önce Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri ile sonra da Malatya Halkı ile buluşacak. Toplantılarda gönüllü iyilik hareketinin dünü bugünü ve yarını konuşulacak.

Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götüren Yeryüzü Doktorları, iyilik dolu maceralarını Malatya’ya taşıyor. Dünya çapında 3 bini aşkın gönüllüsü olan Yeryüzü Doktorları, 18 Nisan 2014 saat 16.00’da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Genç Yeryüzü Doktorları adayları ve öğretim üyeleri ile buluşacak.

Yeryüzü Buluşmaları adı altında düzenlenen toplantının ikinci bölümü ise 19 Nisan 2014 saat 19:00'da Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda tüm halka açık olarak gerçekleştirilecek. İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğunun organize ettiği toplantıda Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı Dr. Kerem Kınık, Diş Hekimi Hatice Öztürk Kınık ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Murat Akbıyık, Afrika’dan Azerbaycan’a, Gazze’den Yemen’e pek çok coğrafyaya şifa taşıyan gönüllülük hareketini katılımcılar ile paylaşacaklar.

Yeryüzü Doktorları Derneği Hakkında:

Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulmuştur.

Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan dernek ayrıca BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürütmektedir. Yeryüzü Doktorları ayrıca BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu’nun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürütmektedir.

Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür.

Dünya çapında 3.000’i aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu; Başkan Dr. Kerem Kınık, II. Başkan Uzm. Dr. Havva Sula, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yahyahan GÜNEY, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Muhammed Karabacak, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Doç. Dr. M. Akif Kaygusuz’dan oluşmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi için:

Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler

Şule Kartal / 0212 249 45 46 / 0530 763 49 25 / [email protected]
Nurcan Arda / 0212 249 45 46 / 0532 768 64 68 / [email protected]

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber