Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:43 Yorum: 0

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Seyhan Belediyesi ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nin birlikte organize ettiği "Yeryüzü Sofrası" Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı'nda...

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Seyhan Belediyesi ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nin birlikte organize ettiği "Yeryüzü Sofrası" Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı'nda kuruldu.

'Azığınla, sofranla gel" sloganı ile yapılan çağrıya farklı meslek grupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Herkesin kendi iftarlık malzemesini kendisinin getirdiği ve sofraya oturanlarla paylaştığı Yeryüzü Sofrası'nda Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nin Lideri İhsan Eliaçık yan yana oturdu.

Lüks otellerde gerçekleştirilen gösterişli iftar davetlerine tepki olarak 2011 yılında İstanbul'da kurulan Yeryüzü Sofrası Adana'da ilk kez Seyhan Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi'nin Yeryüzü Sofrası Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin önündeki Barış Meydanı'nda kuruldu.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeryüzü Sofrası'nın kuruluş fikrini geliştiren İhsan Eliaçık'ı Seyhan'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğu duygusunu pekiştiren soframıza hoşgeldiniz" dedi.

Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nin liderliğini yapan İhsan Eliaçık'da kendilerini Seyhan'a davet eden Başkan Karalar'a teşekkür etti. Eliaçık, "Yeryüzü Sofrası uygulamasının bir Ramazan geleneği haline gelmesini temenni ederim" diye konuştu.

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da Kuruldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber